Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija okužba v nosnici

okužba v nosnici

Pozdravljeni,

zadnje leto in pol se mi po vsakem prehladu (in oslabitvi imunskega sistema) pojavi v nosu na pretinu neka okužba. Sprva sem mislila, da gre za herpes, saj zgleda nekako podobno (naredijo se mi namreč mehurčki, vse skupaj pa izgleda kot rana, ki se noče zaceliti tudi več tednov). Obiskala sem osebnega zdravnika, ki me je potolažil, da ni herpes, saj se mi okužba pojavi enkrat na levi, drugič na desni strani pretina v nosu. Prejšnjič se mi je naredil pod nosom, tako da se je dobro videlo tudi navzven, sedaj pa je zopet skrit nekje v notranjosti nosnice. Pretin se mi zelo odebeli, z dihanjem sicer nimam težav, vendar pa je občutek skrajno neprijeten, kot da bi imela veliko “mucko” smrklja konstantno v nosu.
Zdravnik mi je predpisal mazilo Garamicin, ki mi pa ne pomaga. Imate kakšen nasvet, kako naj se to čim prej zaceli ali morda ne ponavlja več, saj je skrajno nadležno, da imam po vsakem prehladu “ogromen mozolj, ki se več tednov ne zaceli” v nosu?

Hvala za vaš čas,
Lp, Marika

Spoštovani,

po opisu sodeč je verjetno res herpes (reakticacija HSV v gangliju živca ob padcu odpornosti). Poskusite uživati več vitaminov, več gibanja. Če je res hudo, pa tablete Valtrex 1 teden.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close