Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Spontani tinitus

Spontani tinitus

Spoštovani!

Star sem 30 let in že dva tedna se mi vsak dan dogaja ena čudna zadeva. Recimo vse je v redu, normalno slišim, potem pa mi kar naenkrat zapiska za nekaj sekund v ušesu in potistem slišim zvoke iz okolja še nekaj sekund malo drugače, kot da bi stal na nekem hodniku, kjer odmeva. Upam, da razumete kaj hočem povedati. To se dogaja enkrat na levem ušesu enkrat na desnem. Včasih trikrat na dan, potem kaka dva dni ne.
Osebna zdravnica mi je rekla, da je to spontani tinistus. Jaz pa se bojim, da bi lahko šlo za začetne znake Menierove bolezni in da bo s časoma prišlo tudi do težav z ravnotežjem. A je pri Menieru tinitus stalno prisoten in samo na enem ušesu?

Lep pozdrav!

Spoštovani,

kar opisujete, ni nič nevarnega. Gre za krčenje drobnih mišic v srednjem ušesu, ki spreminjajo napetost bobniča in napetost slušne verige (koščic). Tudi stres vpliva na te trzljaje. Pomagalo bo, če boste na piskanje pozabili.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close