Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Grlo in sapnik

Grlo in sapnik

Spostovani,
lepo prosim za nasvet. Pred dvemi tedni sem zbolela, klasičen prehlad, zamašen nos, boleče žrelo, vročina,..popolnoma sem izgubila okus in vonj. Prehlad je trajal cca 7 dni, vročina 2 dni, ostal je le kašelj. Torej že cca 1 teden nisem več bolna, tudi okus sem dobila nazaj, le kašljam še – produktiven kašelj. Včeraj pa me je zopet začelo boleti grlo, vendar ne žrelo, ampak se mi zdi bolj kot da me boli sapnik, pač občutek imam neprijeten pod grlom, sklepam da je to sapnik. Imam občutek kot da imam tam polno sluzi in je zelo neprijeten občutek. Poleg tega se mi je vnela še dlesen na mestu kjer mi raste modrostni zob in se mi tudi sicer občasno vname, jezik imam popolnoma bel in se počutim zelo slabo, zelo utrujeno. Kašljam še vedno. Nimam apetita. Kaj bi to lahko bilo, če sem že ozdravela, da me je sedaj začelo boleti v grlu/sapniku? Bi morala iti k zdravniku ali bi to lahko samo minilo? Skrbi me tudi zato, ker sem v tem letu že tretjič zbolela, sicer sem pa bila res zelo redko bolna. Stara sem 30. Hvala!!

Spoštovani,

virusna infekcija zgornjih dihal se po 5.-7. dnevu začne izboljševati: Ker omenjate poslabšanje bolečin, kašlja in utrujenosti, gre lahko pri vas za dodatno bakterijsko okužbo. Svetujem obisk osebnega zdravnika, ki bo poslušal pljuča in se morda odločil za preiskavo krvi za dokaz bakterijske okužbe.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close