Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Ponovna vzpostvitev dojenja po prekinitvi

Ponovna vzpostvitev dojenja po prekinitvi

Pozdravljeni!
Prosim za nasvete oz pomoč. Imam 8 tednov starega fantička. Naj vam opišem mojo situacijo. Že skoraj od samega začetka sem dodajala AM, ker dojenje enostavno ni steklo kljub izčrpni pomoči vaših kolegic, vztrajnega pristavljanja,… Sicer s težavo ampak sem se sprijaznila, da pač ne bo šlo v celoti in sem dodajala AM. In sedaj se je pojavila še ena veliko večja težava. Morala sem na operacijo in zaradi zdravil in antibiotikov, ki sem jih prejemala, mi je bilo dojenje odsvetovano, tako da je moj fantiček trenutno hranjen samo z AM. Ker pa zaradi določenih razlogov dojiti ne morem več, lahko pa bi si mleko črpala, me zanima, če je mogoče vzpostaviti laktacijo samo s črpalko.
Kolegica mi je posodila električno črpalko Medela Swing, ta je menda ena izmed boljših. Predlagali so mi tudi tablete Lactil.
Prosim vas za kakršenkoli nasvet kako bi lahko spet prišla do svojega mleka samo s črpanjem, ker malčku res želim najboljše.

Pozdravljeni!

Da, laktacijo nekatere matere vzpostavijo tudi brez otrokovega sesanja, torej mleko samo iztiskajo (ročno ali s črpalko). Če ste že tvorili mleko, vam lahko pri tem pomaga tudi kakšno zdravilo (tablete Tametil) ali tudi čaji za dojenje z grškim senom, matere uporabljajo tudi homeopatijo in drugo … najpomembnejše pa je frekvenca – pogostost stimulacije dojk. Sprva lahko iztisnete razmeroma malo mleka, kljub dobro črpalki, zato ne obupajte prehitro. Ko pridobite nekaj veščine, pa se količina že v naslednjih dneh lahko povečuje.

Poglejte nekaj izkušenj mater tukaj, morda vam bodo v pomoč in oporo.
Prsne črpalke:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,6723558 (bo šlo z električno črpalko bolje?)
http://med.over.net/forum5/read.php?94,7463259,7578132 (dober nasvet, el. črp.)
http://med.over.net/forum5/read.php?94,6983322,7041493 (nasvet glede črpanja)
http://med.over.net/forum5/read.php?94,6723558 (16m, alergija; električna, ročna, izkušnje)
Hranjenje z izčrpanim materinim mlekom:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4753903 (6t, zavrača dojko, se splača črpati?)
http://med.over.net/forum5/read.php?94,4917161 (3m, kako povečati količino)
http://med.over.net/forum5/read.php?94,5086850 (2m, zadovoljna – črpa, doji in malo dodaja)

In še Relaktacija in stimulacija materinega mleka – tu je navedeno, na kakšne načine lahko stimuliramo dojki in kako deluje ta proces, da se tvorba mleka lahko spet povečuje, čeprav je že znatno upadla. http://med.over.net/forum5/read.php?11,110679

Mojca Vozel, svetovalka za dojenje pri La Leche League International Slovenska spletna stran http://www.dojenje.net Spletna stran organizacije LLLI http://www.llli.org Facebook https://www.facebook.com/pages/La-Leche-League-Slovenija/193282127382188 Članarino ali donacijo lahko nakažete na TRR društva LLL Slovenija pri NLB: SI56 0203 3025 3744 825

Morebiti nekoliko več o omenjenem lactilu…

Lactil kapsule veljajo za inovativno prehransko dopolnilo, ki vsebuje izvleček navadnega komarčka v sinergijski kombinaciji s sladkim janežem.

Sladki janež je dobro poznana rastlina enoletnica ali rastlina bližnjega vzhoda. Ekstrakt janeža je poleg svojega prijetnega vonja tudi učinkovit, saj preko zapletenega mehanizma intenzivira laktacijo oz. sposobnost proizvodnje mleka pri doječih materah.

Navadni komarček ima sposobnost ohranjanja zdravih dojk ter prav tako pripomore k laktaciji. Deluje antioksidativno, kar še dodatno krepi imunski sistem doječe mamice.

Lactil ne uporabljajte v času nosečnosti.

Ekipa moja-lekarna.com, Žužemberk

New Report

Close