Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težave s katerimi se borim že 4 leta .

Težave s katerimi se borim že 4 leta .

Pozdravljeni !
Najprej Vas iz srca prosim, da se posvetite mojemu sporočilu kajti sem že obupana nad svojimi težavami ki jim nihče ni kos.
Stara sem 33 let, teška 52kg visoka 168 ccm, vedno bila zdrava polna energije, ko sej je septembra 2011 dva meseca pred porodom začelo.
Začela sem občutiti pritisk v glavi najbolj tenzijski pa v ozadju pri malih možganih, pritisk je tako močan da mi bega misli ne morem se skoncentrirati, slabše bolj zmedeno vidim na levo oko ,kar tudi občutim kot rahlo neprijetno bolečino okrog levega očesa. Pri vsem tem se mi pojavi še občutek izgubljanja ravnotežja ter tresenje celotnega telesa in slab tonus v mišicah predvsem v nogah. Ko hodim imam občutek pijanosti, zmedenosti kot da bom padla. Te težave trajajo že 4 leta in se različno pojavljajo. Trajajo različno dolgo vendar ko so, so prisotne 24 ur na dan.
Ko se mi je prvič pojavilo sem bila noseča in preiskav niso morali izvajati potem sem po porodu takoj opravila številne preiskave a nikjer ni pokazalo nič. Po cca 8 ih mesecih se je zadeva umirila in je bilo stanje 10 mesecev skoraj brez težav zadnje dve leti pa se mi pojavljajo vse pogosteje na 14 dni traja en teden pa malo bolje in spet in Vam povem, da resnično ne morem več tako živeti, teško delam saj ne morem misliti, napenjam oči, tresem se mi telo, stalno sem utrujena, zgubljam ravnotežje.
Pred 14 dnevi sem imela ponovno MR glave ki razen nepomembne pikce ki je v zadnjem delu ki jo imam že od prej in se ne spreminja in je po mnejnju nevrologov nepomembna zopet vse BP. Naj vam omenim katere vse preiskave sem opravila.
MR glave 3x zaradi suma multiple skleroze
MR vratne hrbtenice 2x
VEP 2x
ORL preiskava ko točijo vodo v uha…mela sem manjše odstopanje na levem ušesu
GASTRASKOPIJA zaradi suma na Wipllovo bolezen
KOLONOSKOPIJO
Kup preiskav krvi
Ščitnico imam že od leta 2008 cisto v levem režnju ščitnice a hormoni so vedno ok
Testiranje 24 urnega urina
OFTAMOLOG pregled ozadja praktično vse
kup pregledov pri nevrologu
Od vseh preiskav ni nikjer ničesar ,kar bi lahko bil vzrok za moje tako hude težave s katerimi se resnično borim. Pijem zdravila za psiho že tri leta pa mi ne pomagajo a jih jemljem da to lažje sprejemam čeprav nisem nikoli bila tip da bi se obremenjevala in povem vam, da res tako teško živim, poskušam in zapravljam denar za številne alternativne metode a res nič ne pomaga. Če mi Vi lahko iz vašega področja saj so moje težave lahko povezane s tem saj gre za ravnotežje kako pomagate vas iz srca prosim za nasvet, mnenje karkoli kaj bi lahko še poiskusila ali bi bil lahko vzrok mojim težavam vam bom hvaležna do konca življenja kajti to je tako zelo hudo saj več ne vem kam , na koga se obrnit, kje iskati pomoč tako pa ne morem živeti, delam 8 ur za računalnikom, doma imam staro punčko tri leta in pol ki me potrebuje jaz pa delujem kot 80 letni star človek in prosim vas za kakršno koli pomoč.

Že v naprej se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani,

imate številne težave, organskega vzroka do sedaj niso našli.
Niste napisali točnega izvida VTG (kalorični vestibulogram) in ADG (sluh).

Predlagam naslednje preiskave:
– vrednost vit. B12 in ev. nadomeščanje
– serologijo na Borelio Burgdorferi za izključitev nevroborelioze
– po presoji infektologa likvorpunkcija, serologija likvorja na Borelio Burgdorferi
– pregled pri revmatologu ali odvzem protiteles iz seruma (pANCA, ANA, RF itd.)

Seveda pa obstaja možnost, da so težave le znak izgorelosti – oblike depresije (psihične).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Pozdravljeni !

Najlepša hvala za posredovan odgovor….če smem uprašati na B12 vitamin sem bila kontrolirana in je bil ok za borelio tudi a je to krvna preiskava za boreiolozo ali kaj drugega ?
Kaj pa bi bilo pri revmatologu pregled protiteles pANCA, ANA, RF itd ????? za kakšno bolezen ?

Že v naprej se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam .

Pozdravljena !

Še enkrat se obračam na Vas. Zahvaljujem se vam za posredovan odgovor. Naj vam omenim da so mi vrednost vitamina B12 preverili in je bilo ok, da sem test na Borelio imela in je bil negativen (mislim da je samo eden)ali je motda za nevroborilolzo kakšna posebna preiskava ? , glede na to da ste mi omenila da naredim še odvzem protiteles iz seruma (pANCA, ANA, RF itd.) bi vas prosila, da mi poveste kaj to je in za kaj gre saj bom vse to opraila samoplačniško v Adrialab v Lj saj drugače ne pridem nikamor moje težave pa so prehude, da bi čakala vrste saj se s tem borim že 4 leta. Naj vam omenim da mi je nekdo svetoval preverit tudi raven ženskih hormonov ,ki bi lahko bili morda krivi tudi za vse te moje teževe če jih bom že opravila jih bom zopet samoplačniškosaj mi jih niso še a mi lahko poveste katere bi bilo smiselno opraviti.

Že v naprej se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Şpoštovani,

nevroborelioza se lahko ugotovi z merjenjem protiteles za Borelio iz likvorja – porebna je likvorpunkcija (pri infektologu ali nevrologu).

Protiteles, uperjena proti lastnim antigenom, so zvišana pri avtoimunskih boleznih. Z njimi se ukvarjajo revmatologi. Najpogosteje merimo pANCA, ANA in RF.

Koristno bi bilo tudi preveriti spolne hormone – verjetno so znižani zaradi stresa. Več o tem boste izvedeli na forumu Bioidentični hormoni.

Zelo verjetna bolezen pri vas je fibromialgija (kronična utrujenost, bolečnost, neučinkovit spanec, težave pri koncentraciji in mišljenju). Zdravljenje je z redno telesno dejavnostjo – športom, sprostitvijo (glasba in ples), antidepresivi, multivitamini, ustaljenim urnikom prehrane in spanja.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Pozdravljena! Zahvaljujem se vam iz srca da ste se mi tako lepo posvetili. Vse te teste hormone in tiste serume Anca….ana bom opravila samoplacnisko ….nekaj pa vas bi se uprasala 4 leta hodim k nevrologom imam fldobrega nevrologa ki se je zelo zavzel zame zakaj menite da se ni odlocil za test nevroborilize a so moji simptomi lahko taksni….pojavijo….izginejo….bi se v 4 ih letih na 4 ih MR glave kaj videlo ce bi bilo prizadeto zivcevje? Hvala vam iz srca sem vam hvalezna

Spoštovani,
na MRi se pri nevroboreliozi lahko vidijo podobne spremembe kot pri multipli sklerozi, ni pa seveda nujno.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Anla, ce si za se mi javi ma mail [email protected]. Srecujem se s popolnoma enakimi tezavami kot ti.

Lep pozdrav.

New Report

Close