Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečina v rami

Bolečina v rami

Že tretji dan me hudo boli rama. Nevem ali je to mišica ali kost, vendar sumim da je kost, ker roko lahko prosto premikam skoraj v vse smeri razen naprej (da se roka raztegne). Sicer bolečina popušča ampak dogaja se že tri dni!
Zanimivo je to, da se z roko nisem nikamor udaril, pač pa me je začela boleti kar naekrat, brez razlogov.

Bolečino pa bi res težko opisal….lahko bi rekli da me v rami (cca 10cm2) skeli.
Če je roka dalj časa na enem mestu in je ne premikam, bolečina rahlo popusti.
Pomaga masiranje…

Zelo bi bil vesel strokovnih nasvetov!

Hvala!

Spoštovani!

Verjetno gre za poškodbo ene izmed kit v rami, zato imate tudi pekočo bolečino. Aktualna poškodba se je verjetno pripetila nekoč v preteklosti (padec, udarec). Pomagajte si s hlajenjem masažo in zmernim razgibavanjem do bolečine. Po potrebi vzemite zdravila, da boste lahko nadaljevali z vajami. Ponavadi poškodba ni popolna, zato je potrebno predvsem skrbeti za moč mišic, da prevzamejo tudi vlogo prizadete mišice, ki je šibkejša zaradi bolečine v njeni kiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala, res lepa hvala.
Še nekaj: Kako dolgo ta bolečina lahko traja?

Lp

Spoštovani!

Bolečine lahko trajajo od nekaj dni do več mesecev, odvisno od obsežnosti okvare kite ali spremembe v rami. Če so bolečino sprožili ponavljajoči gibi, zlasti delo nad ravnijo glave in/ali v odročenju, potem je možno, da je bolečine sprožilo zadevanje kit v kost (akromion), ki je pri nekaterih ravno toliko »prevelika«, da povzroča težave pri takem delu. Če so bolečine nastopile same od sebe, potem bi bilo po eno do dvomesečnem upoštevanju navodil potrebno razmisliti o ultrazvočnem pregledu rame, ev. rtg rame in pregledu pri ortopedu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close