Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija ZAtekanje bezgavk in mandljev

ZAtekanje bezgavk in mandljev

Spoštovani,

že več kot leto dni imam problem z zatekanjem bezgavk in občasno tudi mandljev. To se mi dogaja večkrat na dan in včasih je prav boleče. Bolj kot bolečina me skrbi kaj bi to lahko bilo? Čas nazaj sem bila pri nadomestni zdravnici, ker moje dalj časa ni bilo in me niti ni dobro pregledala in le rekla, da so reaktivne bezgavke. RAzumem a to naj se ne bi načeloma dogajalo, ko s etelo brani pred “vsiljivci” – virusi in podbno? meni se to dopgaja večkrat na dan in eno leto non stop…sicer pa vse skupaj traja že par let a prej se to ni dogajalo tako pogosto – mogoče parkrat na mesec. Zelo sem zaskrbljena. KAm naj se obrnem. ZAhtevala bom napotnico za k specialistu a kam? Bo ORL pravi naslov?

hvala že vnaprej za vaš odgovor.

LP

Spoštovani,

za bezgavke ni običajno, da bi se povečevale in zmanjševale ali zatekale le za nekaj ur. Reaktivne bezgavke ob virusni ali baketrijski okužbi so lahko povečane in boleče nekaj dni ali več tednov, izjemoma celo več mesecev.

Vaši občutki so po mojem mnenju povezani z napetostjo vratnih mišic in z degenerativnimi spremembami vratne hrbtenice, po živčnih koreninah se prenaša občutek bolečine in otečenosti. Pomaga razgibavanje vratu,vaje za vratne mišice, masaža.

V zvezi z mandlji bo res pravi naslov ORL specialist.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close