Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Poskodba usesa

Poskodba usesa

Pozdravljeni,

Pred parimi dnevi sem si cistila uho. Palcka je bila slabe kvalitete in se je vata odmaknila od plastike. Uho sem v nekem momentu praskala s plasticnim delom. Ko sem se zavedla da me boli sem palcko potegnila ven in opazila na vati kri. Uho me ne boli, slisim ok, kri se ne pojavlja vec, vendar pa mi v usesu brni/brenci in imam obcutek pritiska v usesu. Moram med govoriom obcasno s prstom zamasiti uho da se sprosti pritisk. Je mozno da je prislo do poskodbe bobnica ali le sluhovoda? Kaj predlagate? Urgentno obisk pri dr. ali mogoce s kaksnim Bepanthenom namazem sluhovod?

Spoštovani,

vatirane palčke so zares nevarne, saj lahko z njimi odrgnemo sluhovod in celo predremo bobnič, česar ne vidimo redko. Če vam brni, je možno, da je v bobniču luknjica.
Iz vašega opisa ni možno vedeti, kakšno poškodbo imate. Potreben bo pregled pri zdravniku, morda pri ORL specialistu za pregled z mikroskopom.

Zdravljenja ni. V uho vam ne sme priti voda. V primeru okužbe rane predpišemo antibiotik. Celjenje sluhovoda traja nekaj dni, bobnič pa se celi nekaj tednov ali mesecev.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close