Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija bolečina v ušesu

bolečina v ušesu

Pozdravljeni!

Enkrat ste mi že pomagali. Problem je še kar isti.
Lani novembra sem prebolela vnetje levega srednjega ušesa. Od takrat ne boli levo uho. Na orl bila dvakrat niso ugotovili nič posebnega razen stanšan bobnič. Sedaj tri mesece se mi pa občasno vrti v smislu da nisem čisto sigurna v prostoru. Naročena sem na kontrola sluha in test za vrtoglavico. Občasno imam mravljince v levi roki in bolečine od vratu navzdol.
V službi imam veliko dvigovanja.
Jaz sem pomislila tudi na stres….par let nazaj sem bila več časa pod hudim stresom in sedaj se je to umirilo.
Zadnje 14 dni imam tudi slabosti.
Ne smiselno opraviti CT glave? Kakšen mesec čutim tudi bolečine v zobeh na levi strani. Popolnoma sem že obupana nad temi vrtoglavica mi in bolečinami. Pozabila sem omeniti tudi prisotnost pokanja v ušesih on požiranju sline in piskanja v ušesu prednosti zaspim ko je tišina. Lepo prosim za odgovor.
Stara sem 28let in brez drugih bolezni. Od tablet jemljem le kontracepcijske tablete.

Spoštovani,

Pokanje v ušesih ob požiranju sline in piskanje v ušesih pred spanjem nista nič posebnega. Bolj ste pozorni na to zaradi psihične prenapetosti.
O funkciji ravnotežnega organa v notranjem ušesu ne moremo govoriti, dokler ne opravite preiskav, na katere ste naročeni.
Mravljinci v levi roki, bolečine po levi v zobeh in od vratu navzdol ter kratkotrajne ali vsakodnevne vrtoglavice so lahko posledica:
– okvare vratne hrbtenice (npr. po poškodbi)
– motenj prekrvavitve v centralnem živčevju (sicer pri mladih neobičajno, bolj pogosto pa pri starejših z visokim krvnim tlakom in pri kadilcih)
– multiple skleroze (bolezni centralnega živčevja)

Mogoče pa nimate nič od naštetega in ste le psihično preobremenjeni.

CT glave ne bo pokazal pri vas nič, smiselna je le preiskava magnetna resonanca (MRI) glave, na katero vas lahko napoti vaš zdravnik ali nevrolog.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Hvala za odgovor. Potem je res mozno kar sumi moj osebi zdravnik. Posledica travm iz preteklosti. Kajti sedaj se mi je vse umirilo in so prisli ti “šoki” do izraza. Kajti tudi sama vrtoglavica je večinoma povezana z strahom ki ga imam…pricne se takrat ko moram čakati v trgovini v vrsti, ko moram nekam kamor grem težko…tudi mravlinčenje roke le kadar se spomnim na to in kadar poslušam “slabe diagnoze” ljudi…hvala.lp

New Report

Close