Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Težko dihanje skozi nos

Težko dihanje skozi nos

Pozdravljeni.

Pišem vam zaradi težkega dihanja skozi nos. Danes sem bil na pregledu v ORL in specialist mi je povedal, da imam pretin raven, vendar imam kožo v nosni votlini preveč skupaj in bi bila potrebna zunanja operacija. Kar se tiče operacije mi je povedal, da je velika možnost vpliva na estetiko in, da so takšne operacije manj uspešne vendar me še vedno zanima. Zanima me kakšen postopek uporabijo, približno koliko časa bi moral biti v bolnišnici, koliko časa se okreva, ali so možnosti za uspeh res tako majhne, cena operacije, kam naj se napotim in podobno. Zahvaljujem se vam v naprej.

Spoštovani,

Odprta operacija preoblikuje nosni vršek, operacija nosnega vrška spada med najbolj zahtevne, tudi uspeh op. je najbolj težko napovedati. Vidi se rez pod nosom in potem tudi brazgotina. Verjetno vam bo operater poskusil razširiti nosni vestibulum na obeh straneh s preoblikovanjem nosnih kril in z dvigom nosnega vrška (če je ta malo povešen), potrebno je dodatno podpreti nosni pretin.

Pri tem je pomembno tudi zmanjšati obe spodnji nosni školjki v predelu glav – tako pridobimo še več prostora za dihanje. To je možno z več metodami – s škarjami, z radiofrekvenčno elektrodo in s koblacijsko elektrodo.

O ceni, okrevanju in hospitalizaciji pri odprti rinoplastiki se pozanimajte pri operaterju in ostalih ponudnikih, ki se reklamirajo.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close