Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija VRTOGLAVICA in zdravilo gentamicin proti vrtoglavici

VRTOGLAVICA in zdravilo gentamicin proti vrtoglavici

POzdravljeni,

več kot 10 let se spopadam z vrtoglavico, ki je bolj kot občutek pijanosti oz nenadnega občutka, da bom padla na enos tran, ki traja nekaj sekund, je pa zelo moteče in vse to ponavadi spremlaj strah. V treh epizodah sem jemala Betaserc po tri mesece, stanje se je nekoliko izboljšalo, ne pa do popolnosti. Opazila sem tudi, da sem pri čiščenju ušesa z vodo pri zdraviku postala ob čičšenju še bolj vrtoglava.
Stara sem 40 let, nekadilka, ne pijem, normalne teže z zdravim prehranjevanjem. Vse to se dogaja nekako od rosjtva ortoka naprej oz je od takrat postalo še bolj inetnzivno cca 8-10 let.

Bila sem na pregledu pri nevrologu, večkret pri ORL, na MRI glave, pregledih krvi, ravnanju Atlasa v vratu v lastni režiji, na različnih oblikah masaž in alternativi, pila čaje,… Vedno je bilo vse bp. Tudi pri ORL je bilo vse bp.

Ker me zadeva zelo zelo moti in me to vsakodnevno zelo omejuje predvsem pa strah, ki se ob tem razvija, se trudim na vse načine to pozdraviti ali odpraviti, pa nikakor ne najdem vzorka za težave.

Na spletu sem prebrala, da se vrtoglavico lahko podzarvi s zdravilom gentamicin v obliki tablete je to res?

Pomislila sem tudi na hormonske motnje bi lahko le te povzočale tako vrtoglavico?

Najlepša hvala za odgovor.

Mamica

Spoštovana!

Ne vem, da bi Gentamycin zdravil občasne vrtoglavice..
Občasne vrtoglavice so najpogosteje posledice okvare vratne hrbtenice in morda slabšega pretoka krvi skozi vratne žile. Ravnanje atlasa vam ne priporočam več, tudi hitrih gibov glave v skrajne lege ne. Opazujte kdaj se vrtoglavice pokažejo – tako boste še najbolj pomagala prepoznati vzrok (z zdarvnikom).
Kaj več kot so vam sicer povedali po vseh preiskavah, ki jih navajate, pa vam ne morem pojasniti.

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close