Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Piskanje + ostalo

Piskanje + ostalo

Spoštovani,
Sem študent star 22 let, rekreativno se ukvarjam s športom. Doslej nisem imel dobenih večjih zdravstevnih težav. V bolnici sem bil le enkrat pred leti na pregledu pri ortopedo, ker naj bi imel eno nogo pol centimetra krajšo. Priporočil mi je vložek.
Sedaj pa imam težave s piksnjem v ušesu, glavi. Zdi se mi, da mi piska bolj na desni strani vendar ne morem natančno oceniti. Piskanje se pojavla preko celotnega dneva. Predvsem poudarjeno je ponoči in zjutraj. Občasno slišim/čutim tudi utrip srca v glavi/ušesu, kar me še bolj moti kot pa samo piskanje. Imam tudi dneve, ko se počutim slabše imam nekakšen nenavaden občutek, ki ga ne znam točno opisati.
Bil sem pri osebni zdravnici. Poslala me je na pregled sluha, kjer je bilo vse OK. Potem sem bil na EKGju srca tudi vse OK. Bil sem tudi že na pregledu za vratne žile, kjer so mi dejali, da so žile vse super. Potem sva se dogovrila, da poskušam to piskanje nekako ignorirati se nanj naviditi. Moram reči, da mi je to, kar dobro uspevalo.
Vendar pa, so prišli dnevni, ko mi je ponoči spet razbijalo v glavi piskanje je bilo prisotno in glasnejše, preko dneva pa sem se na trenutke počutil slabotnega, rahel pritisk v glavi oz. vrtoglavica.
Res ne vem več na koga se naj še obrnem. Za odgovor bi vam bil resnično hvaležen!
Lep pozdrav.

Spoštovani,

Glede na vaše navedbe o normalnih izvidih je piskanje najverjetneje posledica stresa. Tudi jaz vam svetujem, da se nanj navadite, poslušate glasbo s šumi narave,…

Opisujete na novo pojav vrtoglavice. Prav tako je lahko povzročena s stresom, vseeno pa so potrebne tudi preiskave. Če ob ORL pregledu niste imeli VTG (preiskave ravnotežja), bi bilo to potrebno sedaj. Potreben je tudi pregled pri nevrologu. Posvetujte se z vašim zdravnikom, ki vsa bo po svoji presoji ustrezno napotil.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close