Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija cmok, zadah, slabost

cmok, zadah, slabost

Pozdravljeni!
Imel bi eno vprašanje, na katerega sam ne najdem odgovora. Star sem 24 let. V zadnje pol leta v grlu čutim nekakšen cmok, ki pa ga nikakor ne morem odpraviti. Prav tako se mi vsake toliko časa iz grla(nekje zadaj) v usta prikrade nekakšna bela kepica(velikosti riža), ki grozno smrdi. Da težav še ni konec se mi je v zadnjem času pojavil grozen zadah(kot pri gnilem zobu oz. nekaj podobnega) in nekakšne bele obloge po jeziku. Prav tako opažam, da me vse pogosteje rahlo boli trebuh(slabost), ki je intenzivnejša ob zaužitem obilnem obroku. Bil sem tudi že na orl pregledu, ki pa ni pokazal večjih odstopanj(predpisana mi je bila Nolpaza), prav tako pa sem se naročil na gastroskopijo, ki pa je še nisem opravil. Morda kakšen nasvet kaj bi to lahko bilo oz. na koga se obrniti.
Zahvaljujem se vam za odgovor.

Pozdravljeni!
Imel bi eno vprašanje, na katerega sam ne najdem odgovora. Star sem 24 let. V zadnje pol leta v grlu čutim nekakšen cmok, ki pa ga nikakor ne morem odpraviti. Prav tako se mi vsake toliko časa iz grla(nekje zadaj) v usta prikrade nekakšna bela kepica(velikosti riža), ki grozno smrdi. Da težav še ni konec se mi je v zadnjem času pojavil grozen zadah(kot pri gnilem zobu oz. nekaj podobnega) in nekakšne bele obloge po jeziku. Prav tako opažam, da me vse pogosteje rahlo boli trebuh(slabost), ki je intenzivnejša ob zaužitem obilnem obroku. Bil sem tudi že na orl pregledu, ki pa ni pokazal večjih odstopanj(predpisana mi je bila Nolpaza 1 mesec), prav tako pa sem se naročil na gastroskopijo, ki pa je še nisem opravil. Morda kakšen nasvet kaj bi to lahko bilo oz. na koga se obrniti.
Zahvaljujem se vam za odgovor.

Spoštovani,

Slab zadah, slabost po obroku, občutek cmoka – vse to kaže na refluks želodčne kisline in Nolpaza je zdravilo, ki zmanjšuje izločanje želodčne kisline. Poleg tega je potreban še ustrezna dieta, po obroku hrane ne smete ležati še nekaj ur.

Beli čepki so verjetno odluščene celice s površine mandljev, lahko pomešane še s hrano in bakterijami. Če vas to moti, pomaga redno iztiskanje čepov ali pa odstarnitev mandljev.

Gastroskopija bo pokazala, ali iamte morda vneto sluznico v želodcu ali prisotno v želodcu še bakterijo Helicobacter pylori, ugotovi se lahko tudi zdrs požiralnika v prsni koš – hiatalna hernia.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close