Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Ali sem postal impotenten?

Ali sem postal impotenten?

Pozdravljeni!

Imam velik problem, ki se je začel odkar sva se s punco pred štirimi dnevi malo igrala. Takrat mi je punca med poljubljanjem s roko (nad mojimi hlačami) kar močneje gladila moj penis. Nato pa je šla z roko še malo pod moje hlače (na levo stran penisa) in tudi tam tudi malo močneje pritiskala. Mislim da je gladila ter pritiskala pod levim modom ali pa v bližini. Tisti čas, ko sva to počela je bilo vse normalno oziroma se nisva zavedala kaj se dogaja. Nekaj časa po tem sem pa občutil bolečino na levi strani mojega penisa in sicer približno nad levim modom. Kasneje pa se mi je zazdelo da čutim tudi pod modom. To bolečino sem čutil tisti ter naslednji dan. Potem pa je nekako izginila. Od tistega dne ko sem prvič začutil bolečino sem postal zelo zaskrbljen, če mi ni s tem kaj poškodovala. Prav tako nimam nikjer obstanka in nobene prave volje. Včeraj sem se poizkusil samozadovoljevati pa ni bilo takšnega uspeha kot pred tem. Moj penis sploh ni hotel postati trd tako kot mi je pred tem dogodkom. Prav tako, ko mi je prišlo ni bil trd, kakor je bil prej. Izliva pa nisem mogel zadrževati tako kot sem ga lahko prej. Po izlivu pa se mi zdi da imam nekakšen čuden občutek pod levim modom. Mogoče je vzrok v tem, da sem te dni zaradi tega zelo zaskrbljen (po eni strani živčen) in da me je strah. Opažam, da imam drisko in da se mi občasno riga iz želodca. Prav tako nimam več takšnega apetita pri jedi kot pa prej. Zanima me, če mi punca s tem ni kaj poškodovala, ker jaz ne poznam kakšne so lahko posledice in če so sploh lahko. Ves dan sem v skrbeh zaradi tega in morda je to tudi posledica da mi ne postane trd. Tudi, ko sem se sedaj poizkusil samozadovoljevati sem to bolj ko ne delal s strahom, če bo vse tako kot more bit. Mogoče pa je vzrok tudi v tem, da si jaz delam skrbi, ki jih morda sploh ni in zato tudi nisem sproščen. Doma tudi opažajo da je z mano nekaj narobe, sam ne vedo kaj. Drugače pa močno upam da bi se to lahko popravilo v takšno stanje kot je bilo prej. Naj povem še da sva s punco to počela prvič in da sva še oba nedolžna oziroma še nimava izkušenj od prej. Ona je srednješolka, jaz pa študent. Lepo bi Vas prosil da mi svetujete kako in kaj, ker me že zelo skrbi. Vnaprej hvala!

Spoštovani!

Nič, prav nič ni narobe. Sčasoma se bosta navadila »gladenja« vajinih erogenih con na način, ki bo za oba prijeten. Temu so običajno rekli »petting« ali vzburjanje brez namena spolnih odnosov, ki na nek način tudi zadovoljuje, čeprav lahko zaradi daljšega vzburjenja ob tem po samem dejanju pogosto čutimo nelagodnost ali celo bolečine. Strinjam se z vami, da se preveč vznemirjate in »nervirate«. Na način, kot ste ga opisali, vam partnerka ni mogla ničesar poškodovati. V bodoče pa bi bilo pametno, da drug drugega usmerjata pri tem, katerega dela telesa, se bosta drug drugemu dotikala, saj ga bosta tako bolje spoznala in tudi spolna zdovoljitev, ko bo do nje prišlo bo lažja in uspešnejša za oba. Še zlasti je pomembno, da se vi naučite vzburjati partnerko, da spoznate njene erogene cone, preko katerih jo boste pripeljali do orgazma. Kar mirno nadaljujta. Telesni stik in spolni odnos sta namreč (v ljubezenskem odnosu) odraz medsebojnega sprejemanja, kar naj bi bil cilj medosebnega odnosa – ljubezni.

In ko bosta prešla tudi do spolnega odnosa, ne pozabita na kontracepcijo in na zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close