Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Cymbalta (nujno)

Cymbalta (nujno)

Spostovani,
zaradi nevropatske bolecine mi je bila predpisana Cymbalta (Duloxetin) in sicer naj bi jo jemala zjutraj z zacetno dozo 30 mg in stopnjevanjem vsakih par dni do 120 mg. Ze po prvi tableti 30 mg sem dozivel hude stranske ucinke:motena koordinacija nog, poslabsan vid na daljavo, mocan glavobol v zatilju, slabost, zakrcene misice, notranji nemir in trepetanje, nespecnost ponoci, povisan pritisk iz normalnega 105/60 na 128/79, skratka se do wc-ja nisem mogla prit brez tuje pomoci. Po posvetu z dezurnim zdravnikom sem zdravila opustila in se ponovno posvetovala z nervrologom, ki mi jih je predpisal, le-ta pame ni niti dobro poslusal in vztraja, da jih moram jemat naprej, ker naj bi slo za preodne zacetne stranske ucinke. Po njegovo se vse to poleze, jaz pa sem v veliki dilemi, ker so ucinki pri meni zelo hudi in ker je pred mano drug teden rehabilitacija in moram biti v stanju opravljati fizicne aktivnosti.

Ali vsi navedeni stranski ucinki res izzvenijo in po priblizno koliko casa? Ali lahko zaradi nespecnosti kombiniram Cymbalto z baldrijanom 425 mg ali kaksnim drugim naravnim uspavalom?

Naj povem, da drugace nimam psihicnih tezav in da mi je bil Duloxetin predpisan le zaradi izbrisa bolecinskga spomina.

Ali je smiselna uporaba Quetina v majhni dozi kot uspavalno sredstvo v kombinaciji s Cymbalto? To je namrec predlog mojega nevrologa.

Vnaprej najlepsa hvala za hiter odgovor.

Spoštovani!

Omenjeni neželeni učinki običajno izzvenijo v 2-4 tednih uporabe zdravila, vendar so običajno že na začetku blage narave. Svetujem, da v kolikor je mogoče z zdravilom nadaljujete še nekaj dni (teden do dva), v kolikor ne bo izboljšanja oziroma se bo stanje še poslabšalo, pa bo vsekakor potrebno razmisliti o zamenjavi zdravila.

Za blažitev simptomov nespečnosti lahko poskusite z uporabo izdelkov, ki vsebujejo baldrijan (v kolikor gre za blage težave z nespečnostjo). V kolikor gre za hujše težave z nespečnostjo, pa je vsekakor smiselna sočasna uporaba nizkih odmerkov quetiapina.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close