Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija zamašena ena nosnica

zamašena ena nosnica

Pozdravljeni.

V mesecu januarju 2014 sem bila na operaciji nosa (pretin in polipi v levi nosnici). Po kontrolnem pregledu v mesecu juniju naj bi bila stvar v redu in takrat sem tudi prenehala z uporabo kortikosteroidov (Flixonase kapljic in kasneje Nasonexa) – zdravila sem uporabljala vsakodnevno več kot eno leto.

Od takrat dalje (torej že tri mesece) pa imam problem z zamašeno desno nosnico, vendar samo, ko spim in če je desna nosnica spodaj. Čez dan je nos normalno prehoden. Po nasvetu osebne zdravnice sem ponovno začela občasno uporabljati Nasonex, vendar se stvar ni popravila. Ob tem so se mi pojavile še težave z zelo suhim grlom na desni strani, tako da sem nehala uporabljati Nasonex. Občasno imam tudi občutek oteklosti na desni strani lica.

Glede na to, da sem v zvezi s tem obiskala osebno zdravnico že trikrat (in mi je narodno iti še kdaj), ker naj bi bila problem samo moja občutljiva sluznica se obračam na vas. Ali naj še vedno uporabljam Nasonex oziroma kaj drugega (doma imam še Avamys in Flixonase kapljice) v zvezi z zamašeno desno nosnico ponoči in kako naj si pomagam pri suhem grlu (zadeva je moteča pri požiranju)? Kaj lahko storim v zvezi s težavami.

Naj še povem, da sem prejšnji teden uporabljala pet dni Maxitrol, ker sem imela gnojni izcedek iz nosa (gnojni izcedek sem vlekla iz nosa in pljunila skozi usta, ker čez nos ni šlo skoraj nič ven), sedaj pa jemljem Naglesin Foute zaradi bolečin v vratu – ali je jemanje omenjenih zdravil lahko povezano s suhim grlom? Desna nosnica je bila po uporabi kapljic Maxitrol malo boljša in tudi občasno prehodna tudi ponoči.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Tanja

Spoštovani,

Obstaja možnost, da imate sedaj polipe v desni nosni votlini.

Predlagam pregled pri specialistu, ki vas je operiral, z endoskopijo bo ocenil stanje. Sicer pa je med ležanjem vedno spodnja stran slabše prehodna, ker se krvne žile na spodnji strani bolj napolnijo kot na zgornji.

Maxitol ni priporočljiv za uporabo v nosu dlje kot nekaj dni, ker ima preveč sistemske biorazpoložljivosti. Bolj primerni so novejši.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close