Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Naravni antidepresiv

Naravni antidepresiv

Spoštovani. Zdravim se zaradi depresije. V nekaj letih sem poskušala že veliko antidepresivov, s katerimi pa žal nisem bila zadovoljna, saj sem bolj kot samo pomoč od njih pridobila le stranske učinke in s tem slabše počutje. Trenutno sem brez. Po potrebi vzamem Xanax, zvečer Sanval. Delujem kar dobro, zmanjkuje pa mi volje, najraje sem doma, izogibam se stikom z ljudmi…, kot da nimam dovolj energije… Sprašujem vas, če bi kaj pomagalo če bi poskušala z jemanjem npr. Deprima, glede na to, da pri antidepresivih čutim le stranske učinke, slabosti…
Bi Deprim lahko jemala z omenjenimi tabletami in če bi bilo sploh smiselno? Najlepša hvala za odgovor in LP

Spoštovani!

Jemanje Deprima vam glede na trenutno terapijo odsvetujem. Svetoval pa bi vam uporabo prehranskega dopolnila, ki vsebujejo hidrolizat mlečne beljakovine kazein z bioaktivnim peptidom, pod lastniškim imenom Kalmin oziroma Dominor.

Jemanje Kalmina oziroma Dominorja namreč pogosto svetujemo kot podporno terapijo pri najrazličnejših oblikah psihične preobremenjenosti. Izvedene klinične študije nakazujejo številne pozitivne učinke uporabe tovrstnih bioaktivnih peptidov v podporni terapiji tako v primeru depresivnih kot tudi anksioznih stanj. Sam imam pri svoji vsakodnevni praksi kar nekaj pozitivnih povratnih informacij s strani bolnikov.

Vsekakor bi vam v prvi vrsti svetoval, da še enkrat poskusite s farmakološko terapijo (uporaba ustreznih antidepresivov), dodatno pa bi vam, kot že rečeno, svetoval tudi uporabo omenjenega prehranskega dopolnila.

V kolikor osnovne farmakološke terapije nikakor ne bi mogla prenašati, vam svetujem da se s svojim zdravnikom ali specialistom pogovorite o možnosti jemanja zgolj omenjenega prehranskega dopolnila. Pomembno je, da je vaš zdravnik o tem obveščen in ste tako pod njegovo kontrolo.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close