Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vrtoglavica

vrtoglavica

Spoštovani
Pišem Vam v imenu svoje mame.
Starost 60 let.Ima težave z ravnotežjem in vrtoglavico,ki se tokom dneva stopnujejo.Pojavijo se sunkoviti nekontrolirani gibi zgornjega dela telesa -nazaj.
Poleg tega ima tudi težave z koncentracijo.Trenutno jemlje Tamesta 1mg 1 tableto na dan in Inderal 1 tableto na dan.V mladosti je imela pogosta močna vnetja ušes,pri starosti 40 let je imela aretmijo srca.Po 40 letu so se pričele pojavljati težave z ravnotežjem zaradi tega so ji v bolnišnici v MB opravili CT možganov,ugotovljena je bila popolna ovira polnjenje celičnega sistema desne strani.Zaradi teh težav je njeno gibanje omejeno na stanovanje.
Prosimo Vas za Vaše strokovno mnenje oz.sugestije kako do izboljšanja stanja.
Hvala za Vaš čas.
Dušan

Spoštovani!

Postavljate mi težko vprašanje, na katerega vam ne znam odogovoriti. Po opisu sodeč gre verjetno za bolezen žilja centralnega živčevja. Glede možnosti operacije ali drugega zdravljenja pa vam bosta dala ali nevrolog ali nevrokirurg. Iz opisa namreč ni mogoče razbrati vzroka za zožitev žil.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani
Zahvaljujem se Vam za odgovor in Vas prosim še za nasvet:
Ali morda priporočate kakšnega nevrologa oziroma nevrokirurga s privatno prakso(čimbližje Slovenj Gradec-u),saj mama ne more, zaradi že omenjenih težav,čakati v nabito polnih čakalnicah.
Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem.

Dušan

Spoštovani!

Na žalost v tem okolju ne poznam situacije, zato je najbolje, da na območni enoti Zavoda za zdravstveno zavarovanje vzamete brošuro kako do zdravnika in pogledate naslove javnih in zasebnih izvajalcev nevrologov. Glede na zapletenost problematike, mama ne potrebuje pregleda pri nevrologu, ker bo verjetno brez posebnosti, temveč bodo kasneje kot posledica pregleda verjetno potrebne nekatere preiskave, zato ne vem če je smotrno iskati prav zasebnega nevrologa. Čakala bo, razen izjemoma, povsod.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close