Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija suh kašelj

suh kašelj

Pozdravljeni!
Imam otroka, starega 4 leta. Že štiri tedne ga muči suh kašelj (zakašlja vsake tri sekunde). Kašelj je prisoten ob gibalni aktivnosti, med mirovanjem ga skorajda ni, prav tako ne kašlja med spanjem. Pediater ne vidi vzroka v pljučih, prav tako je grlo čisto. Naj bi bila posledica viroze izpred dveh mesecev ali pa kakšna alergija (dobili napotnico za alergologa).
Zanima me, če bi temu kašlju lahko bila vzrok povečana žrelnica (čakamo na operacijo) oz. na koga naj se obrnemo, da bo otroku lahko čimprej pomagal (pulmolog, alergolog, orl??).
Hvala za odgovor!

Žrelnica ovira dihanje po naravni poti skozi nos zato lahko podaljšuje stanje, ki bi sicer lahko morda minilo hitreje. Neposredni vzrok pa gotovo ni. Najverjetneje gre za posledico viroze. Tudi alergija navadno ne pride tako ‘iznenada’ in na tak način. Obiščite raje pediatra, ki bo otroku predpisal sirup za pomiritev kašlja. Seveda, po operaciji žrelnice bo težav manj.

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close