Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolece koleno

bolece koleno

Pozdravljeni,
pred leti sem imel poškodbo kolena pri košarki. Ortoped mi je dal koncno diagnozo, da se pac ne smem ukvarjati s sportom in ne bo bolecin. Pred 14 dnevi me je koleno znova zacelo boleti in sedaj komaj hodim. Danes sem hotel priti spet na pregled k temu ortopedu, pa je cakalna doba 3 mesece, tako da ne morem racunati na njegovo pomoc.
Vljudno vas prosim, da mi poveste za naslov kaksnega DOBREGA ortopeda, ki se dodobra posveti bolniku.
Ce imajo vrhunski sportniki poskodbe, se tudi ne odpoveju sportu, da ne bi imeli bolecin, zato se tudi jaz nimam namena.
hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Poleg ortopeda se lahko obrnete tudi na travmatologa. Pri vseh je čakalna doba. Lahko poizkusite kje, kjer imajo samoplačniško ambulanto in boste na vrsti v tednu dveh. Glede na vaše stanje pa bi vam odsvetoval hitenje, saj vam verjetno bolečin brez kakšnega posega ne bo mogoče odpraviti. Pametneje bo počakati 3 mesece, v vmesnem času pa poizkusiti z različnimi oblikami lajšanja bolečin.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

Stara sem 25 let in pred nekaj dnevi sem začutila (na dotik) zelo močno bolečino v kolenu. Boli pa ne stalno, niti ko hodim po stopnicah in podobno, ampak samo če se dotaknem pod točno določenim kotom zunanjega dela kolena. Mislim, da mi tam tudi nekaj raste, ali imam samo otečeno. Ne vem?

Sicer pa nisem bila nikoli poškodovana. Pri hoji navzdol (npr. v hribih) pa me začne v kolenih močno bolet in moram uporabljati elastične povoje.

Res me zanima kaj bi to lahko bilo.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Martina

Spoštovani!

Bojim se, da si ne znam čisto predstavljati vaših težav in izrastka. V vaših letih bi prišlo v poštev vnetje kit ali vezi, vendar je zunanja stran kolena nenavadno mesto. Običajno je to le pod kolenom na notranji strani. Bolečina za tumor ni značilna, tako da bi bila možna manjša poškodba ali meniskusa ali pa le brazgotinjenje vezi sklepne ovojnice. Vsekakor vam brez pregleda na podlagi opisa na žalost ne znam odgovoriti bolj natančno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Objava čaka odobritev

New Report

Close