Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija vprasanje

vprasanje

http://med.over.net/forum5/read.php?158,5108462,5167956#msg-5167956

sem nasla temo izpred let, ko sem se obracala na vas. No da povzamem. Opravljeni sta bili abr in vng (slednja ne dokoncno).
Izvid: abr podaljsanost v.vala ob drazenju z 49 in 69 db.
nato sem opravila mg malih mozgan v t1 in t2 in flair frekvenci kjer ni bilo videti bistvenih sprememb.
Torej zakaj taksen odziv v glavi med celotnim poletom? Naj omenim da je meni bila abr oz vng oreiskava silno neprijetna. Verjamem da nikomur ni fajn sploh ob tezavah,vendar nemorem opisat pocurja. Isto na avionu:( zakaj oz kaj je lahko vzrok? Kaksna oreiskava smoselna?lp

Spoštovani,

za tolmačenje ABR (APMD) morate napisati številčne vrednosti. Načeloma išemo podaljšanje intervala med valom I in III, da bi izključili retrokohlearno okvaro, predvsem benigen tumor na ravnotežnem živcu (vestibularni švanom). Morda je vaše podaljšanje nepomembno. Kako pa je to tolamčil nevrofiziolog?

Počutje med poletom in med VNG je odraz hiperodzivnosti (pretirane) vaših ravnotežnih organov. Iz istega razloga nekateri bruhajo na vrtiljaku, v avtu itd.

Če ste opravili MRI glave in je vse normalno, ni razloga za skrb. Posvetujte se še s specialistom, ki vas je poslal na preiskave.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close