Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje celjenje

celjenje

Spoštovani.

Ali morda obstaja kakšna krema/mazilo za hitrejše celjenje brazgotin? Januarja so mi na čelu odstranili fibrom, brazgotina je še vedno prisotna, včasih se na tem mestu naredi kak mozoljček. Bo sploh kdaj izginila?
Hvala.

Spoštovani!

Nedvomno svetujem uporabo silikonskih gelov.

Silikonski geli se uporabljajo za preventivno zdravljenje brazgotin pri sveže zaceljenih ranah, kot tudi za zmanjšanje že obstoječih, starih brazgotin. So klinično testirani in dokazano zmanjšujejo, zmehčajo in izravnajo brazgotine. Poleg tega blažijo tudi srbenje in neprijeten občutek, ki sta pogosta spremljevalna pojava brazgotin.

Omenjene silikonske gele se učinkovito uporablja za preprečevanje in zdravljenje hipertrofičnih in keloidnih brazgotin. Prav tako se uspešno uporabljajo za zdravljenje brazgotin, ki so posledica poškodb, opeklin, aken in kirurških posegov.

Sam imam sicer najboljše povratne izkušnje z Dermatix Ultra gelom, na voljo pa imate tudi druge: Bepanscar, Remescar,.., ki so prav tako klinično testirani in učinkoviti.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Pozdravljeni. Kolikokrat na dan se je potrebno potem namazati? Kaj pa na morju? Na soncu sem vendar lahko?Hvala.

Spoštovani!

Omenjene gele nanašamo dvakrat dnevno v zelo tankem sloju:

Kožo najprej očistimo z blagim milom, izperemo in posušimo brez brisanja. Nato z nežnimi gibi nanesemo zelo tanek sloj gela na poškodovano površino in pustimo, da se suši na zraku 4 do 5 minut. V kolikor se nanos gela v tem času ne posuši, je sloj predebel. Višek je potrebno odstraniti in pustiti, da se posuši do konca

Priporočljivo je, da se omenjeni geli uporabljajo vsaj dva meseca. Ob daljši uporabi so seveda pričakovana nadaljnja izboljšanja.

Mesta kjer je koža poškodovana (brazgotine) so še veliko bolj izpostavljena škodljivim učinkom sončnih žarkov, zato jih je v primeru izpostavljenosti soncu, potrebno še toliko bolj zaščititi. Svetujem uporabo zaščitnih sredstev z najvišjim zaščitnim faktorjem.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close