Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Problemi s sluznico in očmi

Problemi s sluznico in očmi

Spoštovani,

že kar dolgo se mi pojavljajo problemi s sluznico. Čez noč se mi v “prehodu” med nosom in grlom nabere katar (rumeno-zelene barve), ki ga moram vsako jutro izpljuvati, vendar zaradi tega nimam oteženega dihanja (npr. zelo zamašen nos). Ko se mi to izčisti, čez dan navadno nimam več toliko problemov s tem. Poleg tega imam ob prebujanju tudi probleme z očmi (“zalimanost”, zabuhlost, občutek, da me veže, utrujenost in podočnjaki), tako da si večkrat takoj, ko vstanem v oči dam vlažilne kapljice, da se simptomi razgubijo, vendar se mi občutek “zategovanja” in utrujenosti oči pojavlja tudi čez dan, včasih ga spremlja tudi rahel glavobol v čelnem delu nad očmi. Za čiščenje nosne sluznice zjutraj in zvečer uporabljam fiziološko raztopino, ampak kljub temu ne opazim razlike. Poleg tega se mi večkrat pojavlja nadležno srbenje v notranjem delu ušes (večkrat ob večernem času in včasih ponoči med spanjem) in pa rdečkasti in včasih srbeči lišaji na bradi, levo in desno od ust ter neprijeten, kiselkast zadah (z zobmi nimam problemov).

Ker se mi zdi, da so nekateri simptomi povezani z glivicami sem poskusila že reducirati prehrano (izogibanje sladkemu in oh), nekoliko se je izboljšalo le srbenje v ušesih, ki ni tako pogosto in moteče ter lišaji okrog ust, ki so zgubili na intenzivnosti rdečine. Ostalo ostaja nespremenjeno.

Stara sem 28 let, pred skoraj dvema letoma sem prenehala s kajenjem (vendar pred tem nisem bila strastna kadilka). Težave se mi pojavljajo ob vseh letnih časih, zatorej izključujem alergije na cvetni prah.

Ali bi mi glede na podane simptome lahko kaj svetovali?

Že vnaprej se zahvaljujem za vaš odgovor,

Lep pozdrav.

Po vašem opisu težav bi še vedno najprej pomislil na alergijo, pač ne na cvetni prah, lahko pa na kaj drugega. Če ne bo bolje pridite na pregled.

Lep pozdrav,
Igor Fajdiga

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close