Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Obcutek v usesih

Obcutek v usesih

Pozdravljeni,

pred nekaj dnevi sem se zbudila z mocno zmanjsanim sluhom v desnem usesu, na levi strani glave med grlom (natancneje v podrocju mandeljnev, ki pa jih nimam vec) ter levim usesom pa ob premikih glave slisim pritajeno rozljanje, zvenketu podoben zvok, ki pa je ze motec. Na levo uho slisim dobro, na desno pa sicer slisim, a je obcutek v usesu top in imam obcutek, kot da bi imela notri vato. Zdravnik pravi, da je uho cisto. Preventivno sprali, uporabljam tudi audisprej, a ne pomaga. Postalo je ze res motece, saj delam v klicnem centru in to ovira moje delo, saj ko imam slusalke gor, na desno uho slisim, ampak ob tem se sumenje in obcutek polnosti. Izenacevanje pritiska ne pomaga. Sem ze pihnila pa tulec prizgala…nic. Stara sem 27 in so to prve tezave. Kaj mi predlagate? Nisem bila pa nikjer v hribih, letalu, vodi….prepihalo me tudi ni.

Lp

Spoštovani,

Ali ste nekoliko prehlajeni? Lahko da gre za slabo prehodno Evstahijevo tubo – ovirano prezračevanje srednje ušesa. Uporabite dekongestivne kapljice za nos 4x dnevno po 2 v vsako nosnico. Ponovno poskušajte izenačiti pritisk.

Potrebno je čim prej izključiti nenadno okvaro notranjega ušesa z okvaro sluha, priporočam ORL pregled za natančnejši pregled z mikroskopom in preizkus sluha. Če gre za pomembno nenadno okvaro notranjega ušesa, to zdravimo s kortikosteroidom v tabletah in kortikosteroidom skozi bobnič – intratimpanalno ter betahistinom v tabletah.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close