Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje dominor / baldrimed

dominor / baldrimed

Pozdravljeni,

prosim, pojasnite mi razliko med učinki Dominorja in Baldrimed kapsul. Zanima me, kateri so primernejši za čas v službi, ko moreš biti zbran in kako je z vožno avtomobila pod vplivom enega ali drugega prehranskega dodatka. Kaj je primernejše za pomoč pri spanju? Ali lahko kombiniraš?

najlepša hvala

Spoštovani!

Zdravilo BaldriMed vsebuje suhi vodnoetanolni ekstrakt korenine zdravilne špajke (baldrijana) z eteričnim oljem in učinkovinami, ki delujejo pomirjevalno. Dominor kapsule vsebujejo hidrolizat mlečne beljakovine z bioaktivnim peptidom. Oba pripravka lahko svetujemo pri blaženju težav, kot so napetost, nemir in razdražljivost, ki so pogosto posledica vsakodnevnih duševnih preobremenitev. Zaradi sprostitve po uporabi omenjenih pripravkov zvečer lažje zaspimo in tudi kakovost spanja se izboljša.

Glede na težave in potrebe, ki jih omenjate bi vam morda vseeno bolj svetoval uporabo hidrolizata mlečne beljakovine (predvidevam, da so težave posledica preobremenjenosti – gre za neke vrste
izgorelost).

V kolikor zgolj z uživanjem prehranskega dopolnila z hidrolizatom mlečne beljakovine vseeno ne bi dosegli željenih rezultatov, lahko posežete tudi po pripravkih z baldrianom. V tem primeru bi vam svetoval uživanje hidrolizata mlečnih beljakovin 1-2 kapsuli dnevno v kombinaciji z baldrijanom zgolj zvečer, pol ure do eno uro pred spanjem. Oba pripravka je potrebno neprekinjeno uživati dalj časa, saj se pri obeh učinek v polni meri izrazi šele čez določen čas.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Spoštovani,

sama se zdravim za depresijo že desetletja. Po dolgem času počasi ukinjam Xanax tablete. Iz 3 mg na dan, danes uživam zjutraj in popoldne po 0,25 mg ter zvečer 0,5 mg. Proces nižanja sem ukinila v enem tednu. Kljub vsemu pa še vedno čutim nemir, tesnobo, strah in cmok v grlu. Zvečer običajno vzamem Sanval.
Sprašujem Vas, če bi si lahko vmes pomagala z zdravilom Baldrimed.
Hvaležna Vam bom za čimprejšnji odgovor.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Podpiram vašo željo in pripravljenost za znižanje odmerkov in posledično ukinjanje anksiolitikov. Vsekakor bo potrebna velika vztrajnost in močna volja za uspešno odvajanje, vsaj glede na relativno visoke odmerke uporabljanih anksiolitikov v preteklosti.

Menim, da je v samem procesu odvajanja lahko zelo dobrodošlo, da si za lažje premagovanje krize pomagate tudi s prehranskimi dopolnili oziroma zdravili naravnega, rastlinskega izvora, kot je na primer Baldrimed.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Najlepša hvala za odgovor. Sem pa pozabila napisati, da jemljem zjutraj tudi antidepresiv Aurorix, kjer pa čutim več stranskih učinkov kot same pomoči.
Kdaj bi bilo najbolje,da bi vzela tableto Baldrimeda in koliko? Prebrala sem, da večinoma pozitivno pomagajo šele ob jemanju dve tableti hkrati. Kaj mi prosim svetujete?
Tudi za ta odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Za pomirjanje (pri psihični napetosti, nemiru,…) vam svetujem uživanje ene tablete 3 krat dnevno.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close