Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v dimljah

Bolečine v dimljah

Pred približno pol leta me je pričelo občasno rahlo boleti določeno področje v trebuhu spodaj, pravzaprav že v dimljah, malo desno od sredine. Bolečina se je širila tudi v desno modo, ki je bilo občasno bolj občutljivo na dotik.
Po približno dveh mesecih sem se odpravil k splošnemu zdravniku, ki me je napotil na ultrazvok. Bolečine pa so v tem času ponehale. Na UZ preiskavi zdravnik ni ugotovil ničesar, prav posebej pa mi je zatrdil, da nimam dimeljske kile, na kar sem sam najbolj sumil.
Bolečin ni bilo kakšna dve meseca, pred enim mesecem pa so se spet pojavile. Ker se nameravam ponovno odpraviti k zdravniku, vas prosim še za vaše mnenje, predvsem o tem kakšne dodatne preiskave so možne oziroma smiselne v mojem primeru.
Star sem 40 let.

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Obstaja več možnosti: Imate le nekoliko bolj ohlapen obroč, kjer semenovod vstopa v trebušno votlino in se zato bolečine pojavljajo zaradi pritiska trebušne vsebine le občasno. Imate vneto modo ali obmodek. Brez pregleda je to relativno težko razlikovati, še posebno, če gre za zgodnejše stopnje bolezni.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor!
Ali lahko vnetje traja tako dolgo (6 mesecev)?.

Spoštovani!

Lahko, lahko pa se ponovi, ali pa gre za drug vzrok. Bolečine v tem področju so včasih prav trd oreh za diagnostiko.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close