Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija MOŽ JE SREČEN

MOŽ JE SREČEN

Že 10 dni sem vsak dan bolj brez glasu.Začelo se je s suhim kašljem,ki je bolel,in hripavostjo.Že po dveh dneh sem lahko samo šepetala,če sem poskusila govoriti normalno,sem tako ˝krakala˝,da me ni hihče razumel.Ob zagonu kašlja je tako hudo,da skoraj bruham.Poskusila sem z inhalacijami,toplimi napitki,Lekadoli,pomaga samo molčanje.Ko poskusim govoriti,me od napora boli vse do želodca.RTG pljuč je čist,pokov in šumov ni slišati, vnetni CRP in L normalni, povišane temperature ni bilo.Kaj še lahko storim? V službi potrebujem glas.
Hvala za odgovor.

Dražeč kašelj in bruhanje ob kašlju govorita za virozo, ob tem je tudi glas vedno prizadet. V takih primerih je potrebno počakati, da vnetje mine in glas čim manj obremenjevati. Na silo ne bo šlo – z govorjenjem na vsak način se glasilke okvarijo in glas bo zato ostal hripav dlje kot bi bilo potrebno. čim manj govorite, če pa že morate ne šepetajte (to je napor za glasilke!), govorite čimbolj sproščeno (čeprav bo glas hripav), pri govoru ne napenjajte vratnih mišic, veliko pijte! Vsekakor si privoščite nekaj dni ‘bolniške’, da se bo glas opomogel.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close