Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Sluz za mehkim nebom

Sluz za mehkim nebom

Spoštovani,

Pred tednom dni sem zaključila 10 dnevno zdravljenje s Hiconcilom. Zdravnik mi ga je predpisal zaradi dolgotrajnega zelenega (tudi rumenega) izcedka iz nosu, zaradi česar je bilo dihanje skozi nos zelo oteženo oziroma nemogoče, diagnoza sinusitis. Stanje se je popravilo, gostega zelenega izcedka ni več, dihanje skozi nos je sedaj normalno.
Zdaj se mi je pa v predelu mehkega neba (zadaj) pojavil občutek, kot da je na stene prilepljena še nekakšna sluz (cmok), čeprav ne vem natančno kaj bi to lahko bilo. Večkrat poskušam hrkati, tako da zrak potegnem skozi nos in “zahrkam”, da bi se ta stvar odlepila, da bi jo pogoltnila, a nikakor ne gre. Cmok je še vedno tam.
Prosim svetujte kako naj se rešim tega (diham normalno, zaenkrat tudi nimam težav pri hranjenju), občutek je pa neprijeten.
Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Pravzaprav ne vem kaj bi to lahko bilo, verjetno pa je povezano z prebolelim sinusitisom, počakajte malo, bo izginilo!

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Spoštovani,

pišem ponovno na temo, ki sem jo podrobneje opisala v prejšnjem postu konec februarja. Občutek, da je nekaj za mehkim nebom do sedaj ni izginil, v bistvu je občutek kot da je nekaj na drugi strani žrela, točno v višini mandljev, na sredini. Dihanje ni oteženo, samo zvečer mi sluznica malce nabrekne in si dajem kake 3 tedne v vsako nosnico po dve kapljici Operila. Požiranje je tudi normalno. Bolečin ni.
Veliko hrkam, da bi “tisto” spravila dol, pa ne gre, včasih mi zjutraj uspe s hrkanjem v usta spraviti nekaj sluzi (za lešnik veliko, prozorne barve), ki jo potem izpljunem.
Sem nekadilka, živim dokaj zdravo, sem pa zadnje čase pod stresom.
Do svoje osebne zdravnice še nisem šla, razmišljam vseeno da jo prosim za napotnico za pregled na ORL. Kaj menite?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Točno take težave dela uvula- jeziček, ki visi z mehkega neba. Je mehek, topel, vlažen, lepljiv – kot sluz – in ne da se ga izpljunuti.
Če smrčite je verjetnost, da je to vzrok še toliko večja!
Ne uporabljajte Operila več kot 5 dni, škodi!
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close