Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Retimpanoplastika

Retimpanoplastika

Pozdravljeni,

čez nekaj tednov me čaka ponovna operacija (retimpanoplastika), ker se mi vnetja levega ušesa zopet ponavljajo (od drugega poroda dalje, to je dobro leto oz. sedaj 16m, v tem času sem imela že 4x vnetje levega ušesa in bila na amoksiklavu), pred tem pa sem po op. leta 2005 imela mir do oktobra 2012.

Kaj veliko z mojo otorinolarinologinjo nisva govorili, saj je želela retimpanoplastiko narediti že kmalu po letu 2005, ki pa sem jo jaz na začetku odklanjala, nato pa vmes še 2x zanosila. Sedaj je očitno op. več kot očitno neizogibna, saj se vnetje pozdravi, mine 10 dni po zadnjem zaužitem AB in se ponovi vnetje in sem spet na AB….. Na Ospen nisem nikoli reagirala, na Amoksiklav pa sem glede na število terapij zaužitih v tolikih letih, že postala imuna (po mojem mnenju)…

Kakorkoli, zanima me predvsem okrevanje po op., kakšna točno so navodila? leta 2005 se spomnim, da so mi bila odsvetovana težja fizična dela in dvigovanje bremen, kar me sedaj malo skrbi, saj je namlajši še majhen in bo težko vztrajat pri temu. Kako dolgo se je treba paziti in kako dolgo lahko planiram bolniški stalež, da vem približno sporočiti svojo odsotnost v službi?

Lp

Mateja

Operacije so pri ponovitvah lahko nekoliko različne, točno vam bo odgovorila zdravnica, ki vas bo operirala.
Skupaj z bivanjem v bolnici si le vzemite vsaj 14 dni ‘bolniške’, glede dvigovanja pa približno teden po odpustu – predvsem zaradi nevarnosti krvavitve v operirano področje, manj zaradi sprememb v ušesu.

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close