Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje voltaren

voltaren

lp

imel bi eno vprašanje glede VOLTAREN GELA

nekje sem zasledil da zelo skoduje jetrom, oziroma da je zelo skodljiv

In pa imel bi eno vprašanje, kako so močne tablete arcoxia 120mg, jemlem jih 14 dni sicer 90mg , ker je imel prijatel rojstni dan tisti dan tablete nisem vzel ker sem vedel da bom spil nekaj piv, moram povedat da me je drug dan cel dan spikalo pri srcu in imel sem kr hud glavobol, je to lahko kaj povezano

Spoštovani!

Pri Voltaren gelu govorimo zgolj o 4% sistemski absorbciji učinkovine, tako da so v primeru uporabe gela kakršnekoli pretirane skrbi glede hepatotoksičnosti odveč.

Tablete Arcoxia so močna protivnetna in protebolečinska zdravila. Njihova presnova intenzivno poteka v jetrih. Čeprav literaturni viri ne poročajo o morebitnih interakcijah med Arcoxio in alkoholom, je zaradi metabolizma Arcoxie v jetrih in posledično morebitnega vpliva na jetrno funkcijo, lahko upočasnjena tudi presnova alkohola. To bi lahko vplivalo na potencirane učinke alkohola. Zbadanje pri srcu in glavobol je namreč najverjetneje zgolj posledica prekomernega uživanja alkohola. Meja prekomernega uživanje pa se, kot že rečeno, zaradi uživanje zdravil, ki se močno presnavljajo preko jeter, lahko pomakne nižje k količinam, ki nam običajno ne povzročajo težav..

Pretirano uživanje alkohola v času jemanja zdravila Arcoxia ni primerno, saj lahko potencira tudi gastrointestinalne neželene učinke zdravila Arcoxia.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close