Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Po operaciji in timpanalne cevke

Po operaciji in timpanalne cevke

Lep pozdrav!

Oglašam se, da bi v upanju lahko kako pomagala sinu.Star je 4 leta,6 decembra 2013 je bil operiran na orl v LJ,mandeljne,žrelnico in vstavili so mu cevke v obe ušesi.Pred tem je mogoče imel 1-2 izlivno vnetje,vendar nikoli prej tolikokrat kot sedaj ko ima v ušesih cevčice.Praktično od operacije ne zadihamo.Bili smo na kontroli,na orl pri operaterju,cevke naj bi bile na mestu.Prehodne.Najprej je po operaciji prejemal hiconcil 10 dni,ker mu ni nehalo teči iz D ušesa,nato 3 dni mir,spet, dobil amoksiklav,jemali 10 dni + ciloksan v uho,10 dni mir,nato ponovno izliv iz L ušesa.Praktično je v 1 mesecu 3x bil na antibiotikih ker smo opazili iztek iz ušesa.
Reče kar na 1x,….mami nič ne slišim,po 1 uri mu priteče iz ušeska in takoj vemo kam moramo k pediatru,predpišejo antibiotik in ponovno jemanje.
Kontrolo na orl imava marca.Bi me moralo skrbeti, če ni kaj drugega??Bi se morala ob vsakem vnetju pokazati na orl.??Nazadnje sedaj je bil zelo prehlajen,praktično čez nos ni mogel dihati brez operila.Bil je,jaz pravim zabasan…
Imam eno vprašanje,..vem da ne sme priti voda v ušesa,pazimo.Tudi s fiziološko več ne prebrizgavamo.Samo kapamo.Smo pa inhalirali fiziološko na masko,imamo doma inhalator,…je morda v tem keč??Pride voda od tukaj??Od pare ??Ne upamo si konkretno čistiti nos,prav zaradi tega da smrklje in gnoj ne porinemo v ušesa,…ampak drugače mi nismo spravili zelence ven,…in od kar ne delamo tega ima fantek probleme,…tudi ne upamo zaradi cevčic.

Imate kak nasvet za obupano mamo???

hvala in LP

Spoštovani,

verjetno se je do sedaj stanje že uredilo in ste bili tudi na kontroli pri operaterju.

Otroci prebolijo letno 10 ali več viroz. Vaš sin je najverjetneje preboleval več zaporednih respiratornih virusnih okužb, sicer tudi ne bi bil “zabasan”. Sluz, ki se mu je prej nabirala v srednjih ušesih, je lahko preko timpanalnih cevk odtekla ven in sluh se je takoj normaliziral. Brez cevk bi slabo slišal ves čas.

Z inhalatorjem ni nič narobe. Bodite še naprej nežni s fiziološko. pomembno je , da otrok izpihuje nos na vsako nosnico posebej, pa boste počasi tudi ” zelence” spravili ven.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close