Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Duktus Tieroglossus

Duktus Tieroglossus

Spoštovani!

Prosim za nasvet v mojem primeru.

Imam potrjeno diagnozo ostanek duktus tieroglossus (upam, da je prav napisano) in sem naslednji mesec naročena na operacijo (odstranitev nepravilnosti).

Pred kakim mesecem sem imela vneto grlo, rdečina je bila vidna tudi po vratu navzgor, po “ozdravitvi” se je točno na mestu kjer je predvidena opreacija pojavila majhna gnojna bulica iz katere občasno izteka gosta bela tekočina.

Zanima me, ali je operacija nujna ali se opravi le v primeru, če je zadeva moteča in vkolikor bi se opravila, predvidevam, da mora biti mesto operacije takrat povsem zdravo??

Hvala za vaš odgovor

Spoštovani,

cista se ob okužbah dihal rada vname, oteklina se poveča, koža postane rdeča, pojavi se izcedek. Zaradi takih vnetij so ciste še bolj moteče, mar ne?

Z aoperacijo mora biti področje brez znakov vnetja, sicer rana krvavi, se slabo celi, večja je možnost nepopolne odstranitve.

Operacija pa ni nujna, izvajamo jo v primeru, da si bolnik (oz. otrokovi starši) operacije želi.

Upam, da ste operacijo že uspešno prestali in lepo okrevali.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close