Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija vazomotorni rinitis

vazomotorni rinitis

Spoštovani

O mojem problemu z vazomotornim rinitisom sem vam že lani pisala. Težave se nadaljujejo, uporabljam fiziološko raztopino in občasno Nasonex. Zadnjič ste mi omenili, da bi bilo dobro pregedati hormonsko stanje. Ščitnični hormoni, so kljub kroničnem vnetju ščitnice, zaenkrat še v mejah normale, so pa na zgornji meji.
Zanima me katere hormone je še smiselno pregledati? So hormoni lahko tudi vzrok mojim težavam? Sem v meni.
Imam še eno vprašanje. Nasonexa si ne upam uporabljati, ker sem slišala, da lahko povzroča določene bolezni oči (glavkom …). Koliko je v tem resnice?
Specialista ORL še nisem v zvezi s tem obiskala.
hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani,

vazomotorni rinitis je pravzaprav nosna hiperreaktivnost. Moteč voden izcedek lahko preprećite z izogibanjem dražečim snovem, močnim začimbam, sopari, zelo vročemu in mrzlemu zraku. Hormonsko stanje (npr. v meni, med nosečnostjo) ima močan učinek na nosno sluznico.

Nasonex je protivnetno zdravilo. Glavkoma ne povzroči, je pa pri že prisotnem glavkomu priporočena previdnost pri uporabi. Zdravilo je varno in preizkušeno.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close