Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija tinitus

tinitus

Dober večer
Imam vprašanje glede svojega očeta, že pred časom sem pisala za mnenje glede visokega krvnega tlaka, ker se stem ubada moj oče. In ker je sedaj res zelo zbolel, da navedem :
– imel je stalno šumenje v ušesih in je šel v bolnico na zdravljenje z infuzijo,
ko je prišel domov je bilo čisto vse vredu, ampak naslednji dan je nehal kar naenkrat kaditi. naj omenim da je strasten kadilec!. potem se mu je dvigoval srčni utrip in pritisk, tako da ni prišel do sape..
bil je v 3 bolnicah in po preiskavah niso ugotovili nič!!!
– po 4 tednih ko še vedno mora jemati tablete za zdravljenje tinitusa, še vedno omenja, da ima v grlu neko kroglo, katera ne gre ven. Ne najdem pravega odgovora, kaj je sedaj to???
Ali je možno da to čuti kot posledico, ali ima to kaj opraviti z temi tabletami?
No naj omenim, da sedaj teh 4 tednov ne kaddi, pravi da mu ne paše, je pa pritisk sedaj ok.
Vendar tale krogla je problem..
prosim za nek odgovor, da se pomirim
hvala

Ja veliko dejstev ste napisala in naj poskusim: potrebno je ločiti vzroke in posledice..kajenje vpliva na krvni pritisk in tlak, povišan tlak in pulz lahko okvarita žilje in tudi prekrvavitev v ušesih in posledica je tudi šumenje, pa tudi istočasno ‘krogla vžrelu’.
Prav je, da je opustil kajenje, to bo ob zravilih znižalo krvni tlak in tudi prekomerno utripanje srca in tudi odpravilo kroglo iz žrela.

Upam, da se razumeva, vse navedene težave je včasih težko prikazati z preiskavami. In za ozdravitev je potreben tudi čas, to niso težave ki so nastale čez noč, in tudi odpraviti jih tako ni mogoče.

Na srečo težave niso ‘usodne’, oče naj upošteva navodila zdravnikov in počasi se bo obrnilo na bolje!

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Stara sem 28 let, pred 20 dnevi sem doživela akustično traumo, po kateri mi neznansko piska v ušesih 4 dni po incidentu sem šla na orl, kjer so mi izmerili sluh. Rekli so da je sluh več kot super in so me poslali domov češ da bo stvar minila, vendar ni. 4 dni po obisku na orl, sem se tako zaradi skrbi, ker piskanje kar ni ponehalo vrnila na kliniko, tam so mi predpisali medrol, betaserc in nexium, ki naj bi piskanje vsaj malo omilili. Na ponovni pregled sem naročena čez 3 mesece. Zanima me ali lahko kakorkoli sama ukrepam, da se stvar izboljša. Nekateri uporabljajo kapljice, akopunkturo..Sodeča po vseh pregledanih forumih se mi zdi da se mi ne obeta nič pozitivnega.

Lep pozdrav ,

Spoštovani,

predpisali so vam ustrezno zdravljenje. Pomembno je tudi, da se ne izpostavljate močnim zvokom, hrupu, ne poslušate glasne glasbe ali česarkoli preko slušalk, ne dvigujete težkih bremen.

Uporaba kapljic ni potrebna. Z akupunkturo žal nimam izkušenj.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close