Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Nepojasnjeni padci energije

Nepojasnjeni padci energije

Pozdravljeni!
Že kakih 6 let ali celo več se soočam z nepojasnjenimi padci energije. Poskušala bom podati vse podatke, ki bi lahko koristili pri ugotavljanju diagnoze. Sem pa bila že večkrat pri osebnem zdravniku, vendar do sedaj še ni bilo napredka.
Sem študentka, stara 21 let, brez zdravstvenih problemov, razen problemov z energijo. Ti padci izgledajo nekako tako, da ko se usedem (npr predavanja), lahko sledim kake pol ure in nato je moj padec energije tako močen, da ne morem niti gledati. Veke se mi zapirajo same od sebe. Problem ni v dolgočasenju med predavanjem, saj me moj fax izredno zanima. Isto se mi zgodi, tudi če sedim čisto pri profesorju in ne glede na to, koliko se trudim ostati pokonci, se preprosto ˝razlezem˝ po mizi in zaspim za 15-30 min. Zbudim se zelo neprespana, možgani so čisto otopeli. Velikokrat mi ob tem močno razbija srce, zraven pa se pojavi obupna želja po sladkorju. Če se mi to zgodi doma, pojem vse, kar imamo sladkega, to mi malce pomaga, da pridem k sebi. Kava mi ne pomaga. Nekako pol ure po prebujanju še ne pridem popolnoma k sebi. Poskusila sem tudi takoj ob občutku utrujenosti pojesti kako sadje in energijsko tablico ali kaj podobnega, vendar to ni pomagalo. Drugače imam redne obroke, kar nekaj sadja na dan ter zelenjave, vsako jutro limonado, redno uživam vitaminske tablete in kapsule z ribjim oljem. Bila sem že pri osebni zdravnici, ki me je poslala v laboratorij na preiskavo krvi in urina. Rezultati so popolnoma normalni, malenkost so bili pomanjšani trombociti, vendar ne v zadostni meri za slabokrvnost. Kolikor se da, se ukvarjam tudi s športom. Ob tej težavi me spremlja že od otroštva bolečina v kolenih (magnetna resonanca je pokazala obrabljenost patelarnega hrustanca), ter dobro leto lumbalgija (od padca na trtico) ter izrazito pokanje po večih sklepih na telesu večkrat dnevno (še nepojasnjen vzrok). Zdravnica me je napotila k fiziatru in ortopedu, vendar so čakalne dobe dolge in še nisem prišla do njiju. Ob faxu opravljam še nekaj študentskega dela, vendar imam spanca na dan v povprečju 6-10 ur. Drugače pa bi lahko spala neomejeno (tudi po 15 ur), vendar sem po tako dolgem spancu le še bolj utrujena. Problem je v tem, da me ti padci energije že resno ovirajo pri opravljanju normalnih aktivnosti, saj sem včasih kot cunja, nezmožna niti sedeti. S koncentracijo na splošno nimam problemov, razen pol ure po prebujanju po izgubi energije. Sedaj čakam še na OGG, kar naj bi bila preiskava povezana s sladkorjem. Zaradi normalnih krvnih izvidov in srčnega pritiska tudi zdravnica ne ve, kaj bi bilo narobe, niti mi ne zna svetovati, kaj lahko še ukrenem proti tej težavi. Tudi krvni izvidi za ščitnične hormone niso pokazali posebnosti, čeprav krvna preiskava zelo pozno pokaže spremembe delovanja ščitnice… Tudi v družini nismo imeli nobenih bolezni razen tistih, ki pridejo s starostjo in so običajne.
Imate morda kak nasvet, za kaj točno bi šlo, ali pa vsaj kaj ukreniti, da se stanje izboljša?
Hvala za pomoč in odgovor, Lp

Spoštovani,

morda bi najprej rešili vprašalnik za samooceno svoje stopnje zaspanosti: http://www.zaspan.si/narkolepsija/z-vprasalnikom-ocenite-svojo-stopnjo-zaspanosti/ Rezultat testa vas bo vodil naprej.

V branje priporočam temo o narkolepsiji: http://www.zaspan.si/narkolepsija/

Srečno in vse dobro!

New Report

Close