Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina delna fimoza

delna fimoza

Jest sm pa šel do moje zdravnice zaradi fimoze pa mi je nasilo kožico čez potegnila. Kaj takega meni še nikoli prej ni uspelo. Malo je peklo. Rekla je da imam samo delno fimozo, da obrezovanje ni nujno, sicer mi je pa dala napotnico za urologa. Rekla je tudu da nemorejo samo malo zarezati, da lahko samo celega obrežejo. Torej se res nebi dalo samo malo zarezati? Ali naj samo raztegujem kožico, da bo postala bolj prožna? V kakšnem stanju uda jo ponavadi lažje potegneš čez?
Lep pozdrav

Spoštovani!

Z raztezanjem se da kožico močno razširiti, tako da največkrat operacija niti ni potrebna. Naj enostavneje to naredite med samozadovoljevanjem. Paziti morate le, če bi kožica ostala za glavico in je kljub uporabi mazil in/ali mila ne bi mogli spraviti nazaj. Potem morate nemudoma k zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Kakšna mazila naj uporabim za lažje raztegovanje kožice? Ali naj jo kljub bolečinam raztegujem?

Spoštovani!

Mazilo ni tako bistveno, gre za to, da s postopnim raztegovanjem kožica postane toliko ohlapna, da gre čez glavico brez večjih težav in/ali bolečin. Potrebnih po kar nekaj potegov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Še to me zanima: Dobil sem napotnico od osebne zdravnice, na kateri piše specialist kirurg. Je rekla da naj grem pokazat, čeprov po njenem mnenju ne bi obrezali. Mene pa preveč boli da bi enkrat samkrat potegnil kožico sam čez, kar je zdravnici uspelo. Zakaj je napisala na napotnico kirurg in ne urolog, za katerega sem rekl da hočem napotnico? Naj grem zdaj do kirurga ali urologa zaradi delne fimoze? Je kirurg sploh na Jesenicah?
Hvala za odgovore.

Spoštovani!

Obrezovanje opravijo kirurgi, urologi le izjemoma. Na kirurškem oddelku na Jesenicah ti bodo to opravili brez nadaljnjega, če bo to potrebno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Po eni uri raztegovanja v topli vodi mi je uspelo potegniti kožco delno čez glavco brez bolečin. Pa je bla na spodnji strani glavice kot neka bela umazanija, ki mi jo ni uspelo spraviti dol, kajti z močnješim pritiskom na glavico je bil zelo zelo čuden občutek. Pomoje so to ostanki sperme, ker so se mi na penisu v zadnjem času naredili tudi kot nekakšne majhne bunkice. Kaj naj storim, naj poskušam še naprej očistiti to, ali je to nevarno za kakšna vnetja?

Spoštovani!

Prav zaradi tega belega je tudi prav, da vam kožica normalno zdrsne čez glavico. To sicer niso ostanki sperme, temveč odmrlih celice glavice (ki se lušči enako, kot ostala koža) in izločki lojnic, t.i. >sirčektežave< bi bile tako že davno za vami. Mislim pa, da vam bo to postopno s potrpežljivostjo in vajo uspelo brez operacije. Mogoče bo samozadovoljevanje našlo svoje nove dimenzije in boste združili prijetno s koristnim. Lep pozdrav! Janko Kersnik

Koliko se pa z vsakodnevnim raztegovanjem približno da razširiti kožico? 30%,70%,100%,morda še več? Pri meni jo bi bilo pomojem potrebno kar za še enkrat da bi šla brez bolečin in težav čez glavico.

Spoštovani!

Če si spravil kožico enkrat čez glavico, jo boš lahko tudi večkrat. Bolj kot odstotki je pomemben čas in število ponovitev. Nemogoče je napovedati uspešnost, zato se je po treh do šestih mesecih poizkušanja smiselno obrniti na zdravnika – kirurga.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close