Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Perforacija bobniča

Perforacija bobniča

Pred mesecem dni sem pri športu (pri skoku) dobil “udarec” po levem ušesu. Šlo se je prej za pritisk na celotno uho (kot vakuum) kot pa za udarec.

Takoj sem začutil da je prišlo do neke spremembe, tako da sem se odločil za obisk specialista na ORL oddelek. Ob poškodbi ni bilo nobenega izcedka krvi ali karkoli…Specialist otorinolaringologije, mi je na izvid napisal:

OMS LEVO: videti je perforacijo v zadnjem spodnjem kvadrantu, relativno lepih robov, režnjev ni videti; kavum je miren, leva blaga okvara sluha na nivoju 20 in 25 dB. kontrola čez 3 mesece.

Med tem časom (mesec dni), nisem močil ušes, izogibal se vodi…. itd, vendar imam občutek da se stanje ni izboljšalo (pihnit-močno si ne upam, da bi preveril ali bobnič zapre, čutim pa še vedno da ne slišim dobro; torej luknja še vedno ni zaceljena), minilo je mesec dni.

Kaj narediti, naj obiščem še enkrat specialista ali počakam (bral sem da se nekje zaceli v 3-4 tednih je lahko to tudi dlje, glede na to da mi je specialist dejal da je bobnič zelo tanek), takrat nisem prejel nobenega zdravila ker ni bilo vnetja…

Hvala, Marko

Po domače:
Bobnič vam je počil, vnetje se ni razvilo.
Počakati je potrebno, da se zaraste – največkrat se to zgodi brez posledic.
Včasih se tudi ne zaraste…
Če po enem mesecu pri pihanju v nos še slišite ‘pihanje’ zraka skozi uho le pojdite na kontrolo, bo verjetno potreben manjši poseg. Vsekakor se splača to opraviti pred morebitnim vnetjem ušesa, če se to zgodi je zdravljenje težje.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close