Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija nosna sluznica

nosna sluznica

Spoštovani!

Pišem Vam povsem obupana. Že vrsto let imam težave z nosno sluznico, vendar se je v zadnjih mesecih stanje zelo poslabšalo. Nosna slunica je vneta in nobeno zdravilo ne pomaga več.
V poletnih mesecih sem prejemala pršilo Avamis, 1X1 vpih vsak drugi dan. Sluznica je bila vneta. Potem se je konec avgusta stanje zelo poslabšalo. Sluznica je postala krvavo rdeča in zatečena, kljub zdravljenju. Dobila sem mazilo Maxitrol, ki ni pomagalo. Poskusila sem tudi z izpiranjem z razredčeno sirotko, ki je prej vedno zelo pomagalo, pa nič boljše. Poskusim olivno olje, sezamovo olje, nič boljše. Fiziološko raztopino od nekdaj slabo prenašam. Tudi po uporabi pršila Flixonase 2×2 vpiha ni izboljšanja.
Počutim se tako, kot da imam gripo, mišice in sklepi me bolijo.

Kaj svetujete?

Hvala in lep pozdrav,

Pacientka

Po nepotrebnem obupujete. Naročite se na pregled pri ORL specialistu. In ne vlivajte v nos vse kar vam pride pod roko…olje in sirotka..to sluznico dodatno draži in vzdržuje vnetje in verjetno tudi alergijo.
Smiselna je le fiziološka raztopina, pa še ta le toliko da lažje izpihate zasušene obloge v nosu (če jih imate). Sluz v nosu mora biti saj ščiti površino, zato je ne odstrnjujte na silo!! Primerni so morda še nosni geli, ki se dobijo v lekarnah (ampak zmerno!).

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close