Najdi forum

trtica

Lepo pozdravljeni!
Imam bolečine v spodnjem delu hrbtenice, boli me tudi noga v predelu stopala, kolene, bolj zadnji del noge, občasno mi tudi mrtvi.
Ne vem, kako bi razložila, vendar imam občutek, da imam nekje v spodnjem delu hrbtenice eno vretence preveč. To odvečno vretence je pri trtici. Že, ko sem bila mala so mi stari starši in starši govorili, da me ne morejo držati na krilu, ker imam preveč “kosti na zadnjici”. Že, ko sedim na stolu čutim trtico. Bila sem pri splošni zdravnici, ki me je dala slikat hrbtenico (samo hrbtenico), vendar slika ni kaj pokazala. Imam napotnico za ortopeda, vendar še nisem šla, ker me trenutno ne boli. Boli me vsake toliko časa. Stara sem 25 let in normalne postave. Ali je mogoče, da imaš lahko eno vretence preveč? Kakšno bo nadaljne zdravljenje?
Kakšne so posledice, če imam eno vretence preveč?
Upam, da vam nisem postavila neumno vprašanje. Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Spoštovani!

Vretenc nimate preveč. Lahko pa imate zaradi anatomskih posbnosti nekoliko ohlapnejše vezi med temi vretenci in vas zato bolijo. Tega rtg slika ne more pokazati. Poskušajte živeti normalno, skrbite za normalno telesno aktivnost in kreptiev mišic hrbta in trebuha.

Odvečno vretence pa je lahko le nekoliko bolj poudarjen del križa in trtice (ali pa premalo maščobe v tem delu).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close