Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Ponovitev šumenja v ušesih

Ponovitev šumenja v ušesih

Spoštovani,

En teden po vrnitvi z dopusta mi je čez noč začelo šumeti v levem ušesu, se v naslednjih dneh stopnjevalo in razširilo čez celo glavo. Pogled je razkril močno pordela sluhovoda, boleča le na pritisk (z otoskopom), vročine ni bilo. V oba ušesa so mi v splošni ambulanti vstavili trakova in predpisali Hiconcil 500. Čez dva dni, po odstranitvi trakov šumenja ni bilo več, pojavile pa so se občasne bolečine, ki sem jih blažila s pokrivanjem ušes. Po 5 dneh jemanja antibiotikov se je šumenje v levem ušesu ponovilo in ponovno sem dobila trak. Stara sem 47 let, ledvični bolnik in od dopusta naprej jemljem Micardis. Šemenje oz. neznosen občutek ponosti levega dela glave je zelo moteče in mislim, da v tem mojem zdravljenju nekaj manjka oz. me je strah za izgubo sluha, če se ne bo pravočasno odkril vzrok nastanka tega stanja, Sicer še nikoli nisem imela vnetja ušes, niti se ne spomnim kakršnegakoli vnetja v otroštvu.
prosim za vaše mnenje, kaj bi to lahko bilo in kaj bi bilo treba ukreniti, da se to moteče stanje odpravi.
Hvala za vaš nasvet in lep dan

Šumenje, ki ga opisujete je očitno povezano z vnetjem v ušesu. Počakajte, da se slednje umiri in vse bo tako, kot je bilo prej…brez panike!

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close