Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Piskanje v ušesu, specialist je rekel-jah, nič se ne da narediti

Piskanje v ušesu, specialist je rekel-jah, nič se ne da narediti

Pozdravljeni,

fanta že od otroštva pesti piskanje v obeh ušesih. Zdaj pri 30+ je zadeva postala neznosna, živimo v tišini, on v čepki v ušesih, nenehno razdražen. Bil je že pri otorinolaringologu, ki mu je rekel, da je najbrž okvara in se nič ne da narediti, ter ga poslal domov. Poskusil je že vse možne tablete na bazi ginsenga, rastline (netresk), bioterapije, čepke. nikakor se ne morem zadovoljiti, da ga je specialist poslal domov z verjetno diagnozo, brez nadaljnjih obravnav. Bi se splačalo pridobiti drugo mnenje?

Drugo mnenje nikdar ne škodi. Vaš fant pa verjetno ne bo izvedel kaj bistveno novega. Piskanje v ušesih je res trd problem, ki ga ne znamo uspešno rešiti. Predvsem je pomembno, da se s piskanjem čim manj obremenjuje, poskuša naj ga ignorirati, izogiba naj se popolni tišini – v ta namen je pred spanjem (v tišini) koristen radio, ki se sam izključi po določenem času.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close