Najdi forum

JEZIK

Spoštovani,

teden dni opažam spremembe na jeziku. Najprej se je pojavila pekoča bolečina in ko sem pogledala jezik sem ugotovila, da imam veliko poudarjenih brbončic, predvsem ob robovih in na konici jezika. Čez tri dni so se mi začeli pojavljati kolobarčki na jeziku in sicer z belim, rahlo privzdignjenim robom. V kolobarčkih imam brbončice še bolj poudarjene kot drugod.

Bila sem pri zdravnici, ki je jezik pogledala dobesedno v 1 sekundi in rekla, da naj bi bile afte. Mažem si s Propolisom in Urgom, spiram s Tantumverde, Curaseptom, vendar nič od naštetega ne pomaga. Vsak dan se pojavijo novi krogci, nekateri izginjajo, vendar sem v začaranem krogu.

Jezik pa imam že nekaj let razpokan, razpoka na sredini je zelo očitna, ostale pa se mi delajo z leti.

Kako naj vem, če so res afte? Ali afte niso ranice? Pri meni je videt krogce in visoke, izbočene in boleče brbončice.

Lepo prosim za vaše mnenje.

Najlepša hvala.

Izgled jezika je pri ljudeh zelo različen..Po vašem opisu ni ujno, da je sploh kaj narobe.Poglejte jezike še pri svojih znancih in morda boste kar naenkrat ugotovili, da je vaš jezik povsem v normalnem povprečju.
No, če je zdravnica videla afte, bi to tudi lahko bile, sicer pa so spremembe kot jih opisujete lahko tudi posledica uživanja (pre)vroče ali zaščinjene hrane…
Vsekakor, če večjih težav nimate se z izgledom jezika ne obremenjujte.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close