Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Za ženske v stiski Odšla bi, vendar potrebujem nekaj osnovnih stvari

Odšla bi, vendar potrebujem nekaj osnovnih stvari

Pozdravljeni!

poročena, 2 otroka, mož z MOM, več let trpinčenja in alkohola, končno imam kam iti z otokoma (mi tudi ne grozi več, da mi ju bo vzel, kot je pred leti,..), vendar sem nedavno ostala brez zaposlitve, ker sem vmes tudi prebolela raka, pa imam komaj 32 let.

imava novo hišo, 2 avtomobila, je hud materialist, meni to ne pomeni nič, rada bi le mir zase in za otroka,da se mi zdravstveno stanje ne poslabša zaradi živcev, ker verjamem, da sem zaradi tega maltretiranja tudi zbolela.

šla bi v sestrino stanovanje, kateremu pa manjka kuhinja in pa 4 radiatorji, saj bo kmalu zima…
Kam mislite, da se lahko obrnem za to? bi mi lahko kdo pomagal priti do tega? ker denarja res nimam. zaenkrat še 3x dobim nadomestilo iz zavoda, potem računam na socialno pomoč in otroški dodatek ter preživnino, da ne govorim o izplačilu, saj je hiša zelo vredna. dokler seveda ne najdem službe!

prosim za kakšnen nasvet

lep pozdrav!

Spoštovana!

Pravite, da želite zapustiti moža in da imate kam iti, manjka pa vam kuhinja in 4 radiatorji.

– Ena možnost je, da vprašate na Škofijski Karitas v Ljubljani, če morda kdo ponuja, kaj od tega, kar potrebujete. Pokličite na št. 01 439 21 30.
– Na spletni strani podarimo.si lahko preverite, če je kaj aktualnega za vas. Čeprav, kolikor sem gledala, ni.
– Na Bolhi najdete kuhinje za nekaj sto evrov: http://www.bolha.com/dom/kuhinje/kuhinje/, in tudi radiatorje po 20-30 eur na komad: http://www.bolha.com/iskanje?category=&q=radiator.
– Ponudbo lahko preverite tudi na Centrih ponovne uporabe, kot je npr. http://starasola.knof.si/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=1&Itemid=10&vmcchk=1&Itemid=10.
– Če želite nove elemente, bi se mogoče odločili za kakšen kratkoročni kredit in naročili kuhinjo v kakšni nizkocenovni pohištveni trgovini.

Če se še kaj spomnim, vam bom javila.

Veliko poguma, odločnosti ter čim manj stresa ob selitvi vam želim!

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close