Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bolečine ponoči

Bolečine ponoči

Pozdravljeni, imam 17 let in sicer nimam nobenih težav s sluhom in ušesi, kot majhna sem imela sicer nekajkrat vneta ušesa in še enkrat letos, a ni bilo velike krize (nisem rabila antibiotika). Sicer pa mislim, da problem ni v tem. Torej občasno, zelo neredno (okoli 5x na leto) se ponoči, proti jutri ali (največkrat) zjutraj zbudim zaradi bolečine v ušesu. Ponavadi le na enem čutim neprijeten občutek in bolečino, zdi se mi, kot da bi uho gorelo, boli pa tudi v notranjosti. Bolečina (ko sem že budna) traja od nekaj minut do tudi dlje, če se to pojavi ko vstanem. Zanima me, kaj je to, če obstaja kakšna fiziološka razlaga za to, morda lega, položaj (ponavadi se pojavi na tistem ušesu na katerega sem naslonjena) in kaj storiti, da do tega ne prihaja več. Sicer se res ne dogaja pogosto, ampak kadar pa se, pa res ni prijetno.
Hvala in lep pozdrav

Morda gre za bolečino zaradi ‘zavihanega/prepognjenega’ uhlja – če je v takem položaju dalj časa se pojavi bolečina zaradi slabe prekrvavitve. Sicer pa je verjetneje, da je vzrok prehlad (morda neopazen), ki povzroči, da se pritisk v ušesih ne izenačuje (ovira prehod zraka v Evstahijevi tubi).
Če se to zgodi 5x letno se ne vznemirjajte!
Lep pozdrav

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close