Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vnetja sinusov, kašelj, težko dihanje

Vnetja sinusov, kašelj, težko dihanje

Pozdravljeni.

Stara sem 29 let in imam pogosta vnetja sinusov. Letos sem imela vnetje že 6x. Sprva začne z bolečino v grlu, naslednji dan pa udari na nos. Izgubim vonj, kiham, teče iz nosa itd.. Vmes ko se pozdravim, me dostikrat sinusi rahlo zabolijo, ali v njih čutim kot neko napetost. Če ne vzamem Sinupret kadar imam sinusitis kašljam še najmanj 2 tedna. Ker se mi ta sluz očitno steka v grlo in me draži. Pred kratkim sem zbolela 2x v 14 dneh. Pred 3 tedni sem imela vnetje sinusov (29.8.), 1.8. sem začela močno kašljat in tako kašljala skoraj 7 dni, nato pa sem začela težko dihat (kot da moram hlastat za zrakom, pri fizičnem naporu še bolj, bolijo me prsa spredaj in zadaj), stalno pokašljujem in še zmeraj se ta sluz ni razčistila, tako da sem včeraj začela jemati Sinupret. Včeraj sem bila pri osebni zdravnici, ona posebnega piskanja v pljučih ni opazila, slikali smo pljuča, slika je bp. Naredila sem test s spirometrijo in ta je pokazal, da me pri vdihu nekaj moti, ker je graf pokazal preveč vodoravno spodnjo krivuljo. Zdravnica je moji osebni zdravnici napisala v komentar, da me lahko nekaj ovira. Napisala je: ščitnica? ORL? A je možno, da me zaradi te sluzi duši? Je možno da je sluz v bližini sapnika in me to moti? Namreč, zdravnica me osebno ni videla (da bi videla da kašljam), napisala je samo mnenje na rezultate analiz. Ali bi mogoče lahko povedali kaj je vzrok mojim pogostim vnetjem sinusov? Pripomnila bi še to, da imam tudi povišano temperaturo kadar se mi le-ti vnamejo. Krvna slika je pokazala vse parametre v normali, razen trombocitov, ki so povišani (enkrat so bili 391, drugič 450). Zdravnica sumi na kakšne polipe v sinusih, alergijo.. Na ORL ambulanto sem naročena pa šele oktobra, zato bi mi vsak odgovor prišel prav. Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Po vašem opisu težav bi najprej pomislil na alergično obolenje nosu in spremljajočo (začetno) astmo , ki je – poenostavljeno – enaka bolezen v pljučih.
Priporočam najprej pregled pri alergologu – pulmologu.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close