Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Nekaka povečana stvar (bezgavka?) na vrhu vrata in dolgotrajne bolečine?

Nekaka povečana stvar (bezgavka?) na vrhu vrata in dolgotrajne bolečine?

Že enih 6 tednov me boli v zgornjem delu vrata. Če grem po vratnih žilah ki pulzira po vratu gor nekako točno na vrhu zažutim da se žila poveča (enih 0,5-0,8cm premera in ene 3-4 cm dolžine), čudno je da pulzira kar bezgavka ne bi smela in točno na tem mestu boli???

Skratka ko se je začelo ekrat maja me je bolelo samo en teden. Od sredine junija me boli konstantno, bil pri zdravnici prvič smo nekako mislili da je reflux, tablete za reflux mi ne pomagajo in me naredijo utrujenega, pol sem bil pri zdravnici spet konec julija, dala spet lab. preiskave in te niso pokazale nič. Rekla naj nadaljujem z pantoprazolom.

Vsakič ko sem šel k zdravnici sem poleg bolečin imel tudi ?nekako virozo?, rahlo vročino,slabo počutje in bolečine v ledvenem delu in prsnem košu.
Zadnjih par mesecev imam zelo nizko odpornosti in me vročina in težja rekreacija hitro utrudi in zelo hitro zbolim z rahlo vročino za par dni.

Prvič mi je zdravnica dala tudi napotnico za preiskavo ščitnice in ko sem prišel na vrsto en teden nazaj je bila diagnoza blaga avtoimuna bolezen ščitnice in ni potrebnih nobenih zdravil za ščitnico ker so bli lab. izvidi v redu.

Boli pa me ne blizu ščitnice ampak na vrhu vrata in ta bolečina se včasih širi pod samo brado in včasih se razšri proti ušesu. Sprva mi je res hrana kot čokolada in mleko delala težava (kar sem nehal jest) samo večja bolečina je izginila in me še vedno nekako tišči oz. malo boli?

Mogoče veste kaj bi lahko bilo? Star sem pa drugače 21 let.

Bezgavka, ki jo opisujete ni bezgavka ampak normalna žila, ki mora biti taka kot jo opisujete.
Glede na opis vaših težav je veliko večja verjetnost, da težave izvirajo iz vratne hrbtenice. V treh vročih mesecih je zelo mogoče, da se preveč izpostavljate klimi, morda v avtu, ki vam piha v vrat? Kaj hudega pa (pri 21 letih) ne more biti.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close