Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina obisk pri zdravniku

obisk pri zdravniku

Spoštovani!
Stara sem 18 let in imam rahle probleme s kožo.Ne bom pretiravala in rekla, da imam grooozno mozoljavosto, ampak vsekakor ni čista (brada je res vsa v mozoljih, vsa rdeča, peče in srbi me).
Vem, da je bilo o tej temi že veliko govora, ampak sem se odločila, da obiščem zdravnika. Mislite, da je pametno?
Jaz si mozolje prikrivam s stick-om ali pudrom, saj drugače se ne prikažem iz hiše. Kaj k zdravniku moram iti s čistim obrazom? Ne smem met nič gor- niti malo (da bo seveda videl v kakšnem “stanju” je moja koža). V čakalnici bo “gužva”, jaz pa vsa v rdečih pikicah sedet…- to me muči.
Kaj naj?
LP

Spoštovani!

Popolnoma razumem tvojo zadrego, tudi moja in še od marsikoga drugega ni bila in ni nič manjša. Ampak, tak je tvoj obraz in tiščanje glave v puder zadeve ne bo rašilo. Pa kaj če imaš rdečo kožo, mozolje… Tako pač je in drugih to nič ne briga, ti pa si se odločila, da boš ukrepala in prav je tako, zato polna čakalnica in mnenje ljudi tam zate ni pomembno.

Dobi se kar nekaj stvari, ki znatno izboljšajo opisano stanje, pa še kakšen koristen nasvet boš dobila od zdravnika.

Kar korajžno!

Janko Kersnik

Hvala za nasvet.
Zanima me še to- lahko zdravniku rečem, če mi predpiše kremo, ki jo želim (poznam eno, ki mi je izboljšala stanje, ampak ni bila moja)? Lahko to rečem?
Mislite, da bo upošteval mojo prošnjo?
Hvala!
LP

Spoštovani!

Težko vam obljubim, kako bo reagiral. Osebno bi bil vesel, če bi bolnik sam ugotovil ustrezno zdravljenje. Vi mu lepo razložite, kaj vam pomaga in mislim, da bo vse v redu.

Veliko je odvisno od vajinih medsebojnih odnosov sicer, za katere pa je v veliki meri odgovoren zdravnik, ki mora skrbeti, da so zgrajeni na medsebojenm zaupanju in odprtem pogovoru.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close