Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma revmatoidni artritis

revmatoidni artritis

Torej zadeva je sledeča: Oče ima artritis(star 50 let).Bolezen ga spremlja že 20 let in ima zelo probleme z obema komolcema, tudi s prstmi in zapestji nasplošno probleme s sklepi kot je tudi navadno za to bolezen, sam si enkrat na teden vbrizga tudi injekcijo zaradi bolečin(metoject), brez katere nebi mogel delati verjetno nič. Največi problem je njegov komolec, ker če se že čisto malo udari ga tako zaboli da je nevzdržno, ima tudi občutek da se mu lahko takoj zlomi če bi se udaril malo bolj in pa že dolgo več ga ne more iztegniti popolnoma kar precej manjka. Njegova diagnoza je nepopolna, seronegativni revmatoidni artritis, revmatolog ga pošlje k ortopedu, otroped pa k revmatologu in nikoli ne pride do konca,vedno in ista zgodba, rad bi našel za njega nekoga priznanega revmatologa ali ortopeda da mu postavi točno diagnozo in potem gre naprej tudi če bi bila potrebna kakšna operacija komolca. Drugače smo iz štajerske regije, če kdo pozna kje s tega konca kakšnega dobrga zdravnika ali pa tudi če je s kje daleč, bo treba it vseeno samo da dobi enkrat ustrezno diagnozo. Kakorkoli že če bi meli denar bi že itak šli v tujino ampak če ga nimaš dovolj ne moreš iti, tle u sloveniji zgubiš potrpljenje že s tem ko ne najdeš pravega zdravnika zato prosim za kakršno koli koristno informacijo glede revmatologa ali ortopeda oz. h kateremu bi ga osebno naročili.

Živjo,

ali je kdo včlanjen v društvo revmatikov? In kako je kaj tam, kaj se počne, kakšna populacija je (starejši/ mlajši)?

Bolečine v kolenu ,ramenih in komolcih se mi pojavijo predvsem v zimskem času, ko so nižje temperature, pa tudi poleti,ko ni preveč vroče,ali pa je prostor hlajen z klimo. Na kolenih moram nositi kolenčnike , ker me drugače zelo bolijo. Prav tako so občutljiva ramena in komolci. Ko ponoči spim moram imeti oblečeno toplo oblačilo, ker me drugače zjutraj preveč bolijo sklepi, sploh pa ne smem spati na ramenih, ker to še poveča bolečino,( v vroči spalnici ne da spati).
Če imam v avtomobilu poleti prižgano klimo ne smem voziti z kratkimi hlačami , ker me takoj začnejo boleti kolena.
Vse te bolečine nekako izginejo ko se telo segreje, pri kakšnih fizičnih naporih ali segrevanju z grelnikom.
Bolečine se mi pojavijo tudi na petah če hodim v stanovanju po parketu v navadnih copatah ali bos , zato imam copate s pluto ki ne prenašajo temperature tal.
Naj š e dodam, da do 30. leta nisem imel teh bolečin,prav nasprotno me ni nikoli nič zeblo, in sem bil mnogokrat sredi najhujše zime ves vroč in prepoten in moker od nog do glave na pol oblečen zunaj in užival pri mojih športnih aktivnostih. Sedaj jih imam 40.

Bil sem že na revmatološki kliniki Petra Držaja, vendar ni za izvidih nikakršnih znakov revmatizma.
Zanima me ali mi pomagale GLUKOZAMIN KAPSULE ali kakšno drugo zdravilo.
Hvala za odgovor

LP DANIJEL
TEL:040 504 313

New Report

Close