Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Nosni polip

Nosni polip

Pozdravljeni,

pri pregledu ORL so mi po naključju v desni nosnici (srednjem nosnem hodniku) odkrili polip. Polip mi ne povzroča nobenih težav, nimam zamašenega nosa, normalno vonjam, ni glavobolov ipd., pa tudi že kar nekaj let niti nisem bila niti malo prehlajena. Kljub temu so me spraševali, če bi se odločila za operacijo, vendar mi noben ni povedal, ali je to nujno oz. smiselno in kako operacija poteka in kakšni so morebitni zapleti. Ker se nisem odločila za operacijo, so mi že dvakrat za dva meseca mesece predpisali Nasonex s pojasnilom, da bo v nasprotnem primeru polip rastel.

Glede na to bi prosila še za vaše mnenje glede nujnosti operacije in kako poteka v sedanjem času ter glede jemanja Nasonex spreja.

Hvala, lp

Strinjam se z zdravniki.
Poseg ni ujen je pa smiseln. Ko boste najmanj pričalovali, ob nedolžnem prehladu, se lahko razvije vnetje sinusov. Operacija je enostavna, v lokalni anesteziji, traja približno 15-20 minut. Nasonex zmanjšuje vnetje in s tem rast polipa, ki pa bo se bo še vedno večal.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

[sup][/sup]Spoštovani!

Marca 2012, sem bila operirana zaradi polipov v nosu v lokalni anasteziji. Polipi so se ponovno razrasli że po dveh mesecih po operaciji. Sedaj bom ponovno operirana, tokrat v splošni anasteziji. Pet dni pred opreacijo moram jemati Medrol. Glede tega sem malo skeptična. Tudi lani sem ga in mislim, da so se polipi tako zmanjšali, da mi niso vseh odstranili, potem pa so se znova povečali. Naslednje dejstvo, ki me moti je to, da sem alergična na cvetenje leske in breze, operacije pa imam ravno v tem času. Ali ne bi bil bolj primeren čas za operacijo, ko ne bi imela alergije? Ali opisanna alergija lahko vpliva na uspešnost operacije?
Nos imam popolnoma neprehoden, diham samo skozi usta, voham nič. Če mi operacija ponovno ne bo zmanjšala teżav in bo potrebna naslednja za katero se ne bi več odločila, kaj s tem tvegam?

Za odgovore se vam iskreno zahvaljujem.

J.Č

Predpisan postopek pred operacijo je utemeljen!
Bolj pomembno je morda, da tudi po posegu stalno in redno uporabljate pršila za nos (Nasonex, Flixonse, Avamys ali podobna) , ki jih imate verjetno predpisana . Če še niste obiskala alergologa je to potrebno, ob samih zdravilih (pršilih za nos) obstajajo tudi drugi načini zdravljenja alergije, ki jo imate in je najverjetnejši osnovni razlog za nastanek nosnih polipov.

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close