Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija otitis externa sin in regres

otitis externa sin in regres

Pozdravljeni,
bi mi mogoče lahko kdo pomagal razložiti mojo diagnozo: Otitis externa sin in regres.

Da še malo razložim. Bolečine v levem ušesu so se mi prvič pojavile pred skoraj 4 meseci. Od takrat sem pojedla že trojne različne antibiotike, po katerih se mi stanje ni prav nič ni izboljšalo.
Trenutno bolečin ni, vročine ni (in je tudi ni bilo). Pred 14 dnevi sem bila prvič na ORL, ker sem slabo slišala in imela občutek zamašenega ušesa. Naredili so mi toaleto sluhovoda. Dobila sem tudi kapljice vodikovega peroksida, katere še vedno uporabljam.
Na toaleti sluhovoda sem bila že drugič, stanje se mi še ni nič izboljšalo.
12.2. je na izvidu pisalo še to: St. loc.: Sluhovod je suh, širok, bobnič je cel, normalnega reliefa, refleks je lepo viden. levo so vidne belkaste, vlažne naslage v koščenem delu sluhovoda in ob bobniču. Toaleta sluhovoda. Bobnič je nadražen, perf. ne vidim.
Poleg kapljic moram izvajti amnever po Valsavi.
Jutri imam ponovno pregled. Moje stanje pa še vedno ni popolnoma nič boljše.
Ali kdo ve, kaj bi lahko to bilo?
Hvala

Diagnoza pomeni: vnetje sluhovoda, ki se umirja. Kaj se dogaja v vašem sluhovodu pa brez pregleda ne vem, taka vnetja so lahko trdovratna. Mogoče gre za glivice..čim manj ga močite.. pred vsakim kopanjem ali tuširanjem ga namažite z kremo (samo z vato, brez palčke!). Vlažna koža je namreč veliko bolj dovzetna za infekt. Več pa vprašajte še zdravnika, ki vas zdravi.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close